Mye skjer i kulissene hos Spelloppmaker om dagen. Deler av bandet er erstattet for lengst, og nå har de flere nye låter på gang. Fredag 9. november lanseres «Mellom Bakketopp og Fjord», og bandet har spilt inn musikkvideo til låta.

- Vi har tre nye låter som er så godt som ferdig. Den første ut er «Mellom Bakketopp og Fjord» som vi slipper klokka 17.45 på fredag. Her skal vi ha et direktesendt releaseparty på Facebook, hvor folk som ser på kan chatte direkte med oss, sier Henrik Berg Enger, som er vokalist i bandet.

Han håper at mange følger med på lanseringen, og sprer ryktet slik at flere får med seg den nye låta. Den handler om livet på vegen.

- Låta handler om å reise rundt og spille i grisgrendte strøk. En kan vel si at det er litt egen erfaring i låta, sier Berg Enger.

Når «Mellom Bakketopp og Fjord» er lansert fredag vil det gå et par måneder før den neste låta lanseres. Berg Enger røper at de par neste låtene også er fengende, og han og resten av bandet er spente på responsen.

Skal spille på danskebåten

I tillegg til flere nye låter tikker spillejobbene inn for Spelloppmaker. Berg Enger vil ikke røpe alle jobbene ennå, men et par jobber neste år begynner å få oppmerksomhet allerede.

- Vi spilte jo på Krøsset i Oslo i fjor, og lokalet ble utsolgt med 200 publikummere. Derfor er det artig at vi nå skal spille i Vulkan arena. Den konserten blir 6. april, og det er plass til 600 personer der, sier Berg Enger.

En annen spillejobb i 2019 er BygdeRock-cruise på Stena Line mellom Oslo og Fredrikshavn. Her skal Spelloppmaker spille sammen med Byting, Too Far Gone, Sjuende far i huset og Ugras, Oddbjørn Holla og Terje Schrøder duo.

- Mange har fått med seg den spillejobben, og jeg kjenner mange som har bestilt lugar allerede. Ryktene skal ha det til at de mest oppgraderte lugarene allerede er utsolgt, så det blir en veldig artig jobb for oss, sier Berg Enger.

Og innen vi kommer dit har altså Solør-bandet flere nye låter med seg i kofferten.