Uten tvil er det Gatebil-helga på Vålerbanen som er den mest innbringende dugnaden for Kjellmyra IL i løpet av året.

- Vi tjener gode penger under SolørMart'n også, men her kreves det mye planlegging og bra vær. På Gatebil er alt lagt til rette for oss, og det handler rett og slett om å stille med nok folk, sier Ole Søren Skybak.

75.000 kroner på én helg!

Han synes det går greit å få folk til og stille på dugnad for idrettslaget, og forventer at idrettslaget kan sitte igjen med rundt 75.000 kroner etter endt Gatebil-helg på Vålerbanen.

- Det legges opp til 10 timers skift, og vi tjener 100 kroner timen på dugnad. Med 75 personer på jobb skulle det tilsi at vi kan sitte igjen med 75.000 kroner om alle stiller, sier Skybak.

De som stiller på dugnad trives på Vålerbanen denne helga.

- Det er trivelige folk som handler, og de er i godt festhumør. Gatebil er en underholdende dugnad som vi liker å være med på, smiler Skybak.

Bjørn Wahlberg i Gatebil er glad for alle lokale lag og foreninger som stiller på dugnad, og gleder seg stort til helga nå.

- Det skjer mye på Gatebil hvert år. Vi forsøker å få arrangementet til å gå så teknisk bra som mulig og forbedre oss fra år til år. Vi blir bedre og bedre når det gjelder gjennomføringen av arrangementet, forteller Bjørn Wahlberg i Gatebil.

Gatebil er også utstilling, og alle slags biler er velkommen til å delta. Ikke bare styling og tuningbiler, men alle typer retrobiler, Amcars og sportsbiler. Alle merker og modeller, sier Wahlberg. 

Fest to dager

Som vanlig blir det aftertrack-fest på kvelden både fredag og lørdag. I år er det Katastrofe og Plumbo, som gjester Vålerbanen. Dette foregår et i stort telt på hovedcampen. Wahlberg lover live band, DJs, lekre damer og alt som hører med.

Og man behøver ikke å kjøre selv for å komme opp i høy fart. Gatebil har nemlig tre stykk taxier som kjører publikum rundt banen hele helgen. Taxiene er BMW M5 V10 som er oppjustert til omtrent 550 hester.

Alle bilene er lettet minst 200 kilo, og er fullrigget som løpsbiler med Sparco stoler og seler, og med plass til 3 passasjerer.