Marianne Kjellgren er ny leder i Åsnes Hagelag, og sier selv det er som å hoppe etter Virkola.

- Jeg er ingen ekspert på planter selv, men hagelaget er åpent for alle. Det viktigste er det sosiale, og her kan folk lære mye om planter og stell av de, sier Kjellgren.

Og det sosiale er viktigst når Åsnes hagelag inviterer til auksjon hos Hans og Annie Opås i Skolevegen 19 på Flisa lørdag 26. mai klokka 14.00. I fjor var det rundt 40 som kom på auksjonen, og med det fine sommerværet håper de tre på at enda flere kommer i år.

- Det fungerer slik at alle medlemmer tar med seg planter som de auksjonerer ut, og inntektene går til driften av hagelaget. Her er det mulig å gjøre et kupp. Det gjorde jeg selv da jeg kjøpte en bronseplante som kommer igjen og igjen, smiler Kjellgren.

Mange typer planter

I auksjonen blir det stauder, sommerplanter og grønsaksplanter for å nevne noe. For en tjuekroning kan du også meske deg med så mye kaffe og kaker du vil.

- Vi har det veldig sosialt og fint på denne årlige auksjonen, og jeg håper mange tar turen til oss. Vi tar både Vipps og kontanter, sier Kjellgren.

Etter lørdagens auksjon er det også mer på gang hos Åsnes hagelag. Senere i år skal de ha hagevandring, åpen hage og hagefest. De som er nysgjerrige på hva Åsnes hagelag bør absolutt ta en tur lørdag for å bli kjent med mange av de andre medlemmene.

- Men du trenger ikke være medlem for å komme på auksjonen. Den er selvsagt åpen for alle, smiler Kjellgren.