Trestokkfestivalen arrangeres som kjent på Haslemoen Leir i år 3. og 4. august, og snart blir det enda mer å gjøre for de travle karene i Skogen Joy. Neste år får nemlig Bjørnulf Lie og Henning Myrer ansvaret for enda en festival, og den blir arrangert ved Eidsvollbygningen 22. juni neste år.

- Arbeidsnavnet på festivalen er «Hva var det jeg sa». Dette er et prosjekt sammen med Eidsvollmuseet, og prosessen blir veldig demokratisk. Arbeidsnavnet er på plass, men etter hvert skal publikum komme med navneforslag og etter det velge navn, sier Lars Håkon Blostrupmoen.

Ikke uvanlig

Det er ikke uvanlig att en virksomhet driver flere festivaler i Norge. Slik er det for eksempel også med countryfestivalene i Vinstra og Seljord. Nå er Skogen Joy klare for å utvide.

- Mesteparten av det vi gjør skjer på Internett, og hvor man sitter og jobber har ikke så mye å si. Med rammene rundt oss på Finnskogen blir vi kreative, og det er morsomt å kunne ta turen andre steder for å utvikle oss videre, sier Blostrupmoen.

Ved å drive flere festivaler kan Skogen Joy selvsagt dra veksel både på kontakt med artister og øvrig infrastruktur. Det gir en del muligheter, og Trestokkfestivalen begynner å bli godt kjent i mange miljøer.

- Størst er nesten alltid viktigst uansett hva du holder på med. Vi har fått mange som vil samarbeide med oss, og det er viktig å bruke det mest mulig for alle parter, sier Blostrupmoen.

September When er tilbake!

17. mai kom også nyheten om at første artist til festivalen er på plass. Det er intet mindre enn at September When gjør comeback i 2019. Dette året er gruppa 30 år.

- Det er ti år siden de sto på scenen sist, og det blir et historisk sus over det som skjer neste år på Eidsvoll, smiler Blostrupmoen.

I dag er det Bjørnulf Lie og Henning Myrer som jobber fulltid i Skogen Joy på Åsnes Finnskog. Med utvidelsen er det ikke utenkelig at det kan bli flere arbeidsplasser her på kort sikt.

- Det er nettopp det vi driver med, nemlig å skape arbeidsplasser. Men da trenger vi drahjelp fra lokalmiljøet, og jeg håper folk vil støtte opp om det vi driver med, sier Blostrupmoen.