Jorunn Johansen har gjort stor suksess med romanseriene Fossefall og Soloppgang, og før påske kom hennes nye romanserie Over skyene på markedet. Det er en miniserie på 7 bøker, og handlingen er lagt til Finnskogen.

Livet på storgården Skoglia er ikke enkelt for 17 år gamle Elisabeth og faren Henrik. Moren lider av sinnssykdom, og litt etter litt avdekkes familiehemmeligheter som river grunnen vekk under familien.

En gryende forelskelse mellom odelssønnen på nabogården og Elisabeth tar brått en ny vending når det lyder skudd fra skogen. Mennene i bygda samler seg for å undersøke hva som er skjedd, og uhyggen sprer seg når de kommer frem til åstedet.

- Det var veldig hemmelig at jeg jobbet med denne serien. Jeg skriver fortsatt på Soloppgang, men Over skyene har jeg hatt liggende i skuffen min lenge. Den fant jeg frem, og tenkte at måtte på markedet, sier Johansen.

To tidsepoker

Romanserien skiller seg litt ut fordi det er handling i to tidsepoker.

- Handlingen går tilbake til 1920 gjennom dagbøkene, og vi får være med i to tidsepoker i boken, sier Johansen.

Opplaget på første bok er 367.000 eksemplarer, og den andre boka kommer på markedet 23. april. Johansen tror ikke serien ville blitt til uten inspirasjon fra Finnskogen. Hun har både familie og hytte her.

- Jeg er litt finnskoging i hjertet. Finnskogen betyr veldig mye for meg, og oldemoren og bestefaren min kommer derfra. Det er ikke utenkelig at jeg flytter til Finnskogen etter hvert, sier Johansen.