• MYE PÅ FARTEN: Bedriften vil ikke ha faste åpningstider, men Lasse ønsker folk velkommen innom. For å se biler kan det være smart å gjøre en avtale.

Ordfører Lise Berger Svenkerud og leder i Våler Fokus, Ståle Bryhn, ser svært positivt på at Innlandet Auto AS har åpnet i Våler sentrum. I de gamle lokalene til Kiwi finner vi nå Lasse Fjeldseth og Henning Nyberg, og de er klare for å levere biler til hele landet.

- Jeg kjøpte bygget her for tre år siden, og tenkte litt bil allerede da. Bilinteresse har jeg alltid hatt. Nå er bygget pusset opp, og de første bilene på plass, sier Henning Nyberg.

Innlandet Auto AS er en uavhengig bruktbilforretning. Flesteparten av bilene er svært pent brukt, og markedet er nasjonalt. Finn.no er uten tvil markedsplassen for bilsalg i Norge.

- Over 90 prosent av bilene som selges i Norge selges via Finn.no. Totalmarkedet er på rundt 470.000 biler i Norge, og det å drive en bruktbilforretning i Våler er veldig ideelt. Folk reiser gjerne noen timer for å hente bil, og her kan vi ha ganske lave driftskostnader, sier Nyberg.

Mye forarbeid

Men det er ikke bare å starte opp bruktbilsalg i 2018. Fra politiet kreves det en brukthandelsbevilling, og det kreves politiattest for å selge forsikringer. Politiet og Finn.no har inngått et samarbeid som gjør at selgere uten brukthandelsbevilling ikke kan bruke nettsiden.

- Det er veldig greit. Da blir vi kvitt de useriøse aktørene i markedet. Mange er skeptiske til å kjøpe bruktbil av private. Fordelen med å gjøre det gjennom en forretning som oss er at vi kan selge bilen med bruktbilgaranti, sier Nyberg.

Målet er til enhver tid å ha minst 30 biler inne. Gjennomsnittlig tid på videresalg av biler i Norge er 90 dager. Så er kunsten å ta inn bilene som folk vil ha.

- En kan jo risikere å ta inn biler som vi ikke får solgt. Markedet snur fort, og vi vet jo nå om en del biler som vi absolutt ikke bør ta inn, sier Nyberg.

Folk kommer innom

Lasse Fjeldseth har alltid vært interessert i bil, og er glad for å være med på eiersiden i Innlandet Auto AS. De har ikke hatt noen form for åpning ennå, men mange nysgjerrige folk kommer likevel innom.

- Veldig artig at folk titter innom og er nysgjerrige på det vi gjør. Men vi kommer ikke til å ha noen fast åpningstid. Er vi ikke inne er vi rett og slett på jobb for å hente biler. Folk må gjøre avtale for å se bilene som står her, sier Fjeldseth.

Selv om hele Norge er markedet for Innlandet Auto AS, håper de to selvsagt også at noen lokale kjøper bil av dem. De tar også på seg formidlingsalg av biler.

- Folk sliter ofte med å selge bilene sine selv. Med norsk bilgaranti fra oss er det enklere å selge, og vi ser for oss at vi kan hjelpe en del med salg av bruktbil i Solør, sier Nyberg.