Det har gått halvannet år siden Grue Sparebank og resten av Eika-banken lanserte appen Smartspar for sine kunder. 130.000 brukere har tatt i bruk appen siden den gang, og med det må den kunne kalles en suksess. Aldri før har det blitt enklere å spare i fond selv, eller å gi bort gaver i fond til andre. Med Smartspar er det enklere å spare i aksjefond og for første gang, og helt enkelt, gi bort fond i gave til for eksempel til konfirmanten. 

- Med den nye spareappen Smartspar tilbyr Grue Sparebank, en enkel løsning for å spare i aksjefond til seg selv eller å gi som gave. Med Smartspar kan du spare i aksjefond fra Eika eller fra andre forvaltere. Det er helt opp til deg, sier Karl Einar Svor. 

I en tid der stadig flere ønsker å starte med langsiktig sparing, men er usikker på hvordan og hva som lønner seg, har banken personlige rådgivere som er autoriserte til å gi kundene gode råd

- Slik får kundene mest mulig informasjon før de tar en beslutning. Når det gjelder sparing til pensjon ser vi ofte at kundene trenger hjelp. Den hjelpen får de i sin lokalbank, sier Svor. 

I appen er det utviklet en veldig spennende gavefunksjon som Eika er helt alene om på markedet.

- Her kan familie og venner enkelt spare i fond til barn og gi barnet en enklere inngang til for eksempel boligmarkedet når den tid kommer. Det er et ordtak som sier «It takes a village to raise a child» I de fleste lokalsamfunn rundt omkring i landet er banken sentral. Kombinasjonen med gode digitale løsninger og dyktige rådgivere mener vi er vinneroppskriften for god og langsiktig sparing forteller Karl Einar Svor.