Rallycross er et kjent begrep for de fleste, men Shortcar er kanskje noe mer ukjent. 

- Shortcar er enkelt forklart en «kort bil», den er 3 meter lang og ca 1,80 bred. Den veier rundt 200 kilo og den har rundt 180-200 hk. Det er egentlig en stor gokart med et glassfiberkarosseri rundt, og de går styggfort! I den største klassa er det 1000 kubikk motorsykkelmotor, Shortcar er veldig heftig både å kjøre og også se på, forklarer Roger Bjørklund i KNA Solør Motorsport. 

blir rundt 110-130 startende

Neste helg er det altså klart for NM-runde i både Rallycross og Shortcar på Finnskogbanen. 

- Vi har lokale deltagere i stort sett alle klasser, og det er totalt 7 klasser.  Vi skal også ha med ei klasse som heter «Rallycross historisk». Dette er svensk klasse som vi har med på NM-runda for 3. året på rad på Finnskogbana, og håper på rundt 15-20 biler der også. Totalt med alle klasser, blir det nok rundt 110-130 startende. Eksakt antall vet vi ikke før påmeldingsfristen har gått ut, forteller Bjørklund. 

Flere lokale stiller også på startstreken til helga. 

- Vi har flere startende i Shortcar med blant andre Tony Sormbråten, flere stiller i junior Rallycross, flerdobbelt NM-mester Espen Isaksætre er så klart med, Ben-Philip Gundersen stiller med den gamle gode Forden han har blitt EM-mester med. Herbjørn Haug er med, og i klasse 3 stiller Aleksander Bredesen og Tom Atle Sigfridstad, så det blir mange lokale som kjører til helga, smiler Bjørklund. 

- trenger flere til å bidra på dugnad

KNA Solør Motorsport står som arrangør av NM-rundene og det er mange som bidrar. 

- I selve arrangementskomiteen er vi rundt 10 personer, alle lokale fra egen klubb. Folket begynner å komme allerede på torsdag kveld, og vi trenger også folk på fredagen. Det er jo lørdag og søndag selve kjøringen foregår, og da må vi ha mellom 80 og 90 funksjonærer i sving. Vi trenger flere folk, så er det noen som vil bidra - er det å bare å ta kontakt med meg! Vi jobber fortsatt dugnad for å få bana klar, bana skal holde hele helga også. Det skal også se pent og fint ut rundt bana, og banesjefen har lovet at det ikke skal komme et eneste støvkorn fra bana - så da håper vi han holder det han har lovet, smiler Bjørklund.