• FORNØYD: Randi Lerudsmoen, moren til Rune, var én av mange fornøyde gjester lørdag kveld. (Foto: Jonas Andersen).

Lørdag kveld var Lill Ingmars tilbake i Våler for å spille i kommunelokalet 50 år etter sist spilling her. I år har også bandet 50-årsjubileum for låta «Molly», og Rune Lerudsmoen var initiativtaker til lørdagens konsert i Våler.

- Vi hadde satt ut 120 stoler i kommunelokalet, men kultursjef Cathrine Hagen fant ut at det var for lite. Derfor måtte vi låne ytterligere 25 stoler fra Stallen slik at alle fikk sitte nede i storsalen, sier Rune Lerudsmoen.

Det ble en kveld han sent vil glemme, og med nesten 150 besøkende leverer den også et overskudd til Butjernet og Blåenga som er Lerudsmoens hjerte nær.

- Før konserten var vi jo veldig spente på hvor mange som ville komme. Vi hadde vært fornøyd med 100 besøkende, for da hadde vi gått i null. Men et overskudd er helt topp, sier Lerudsmoen.

LEVERER OVERSKUDD

Hvor stort overskuddet ble er litt for tidlig å si, men Lerudsmoen anslår at dette er et sted mellom 10.000 og 15.000 kroner. Det er nok til å bygge en ny HC-do ved Butjernet. Neste mål blir å bygge en gapahuk på stedet.

- Dette ble en enda større opplevelse enn jeg hadde regnet med. Det var over all forventning. Gutta i orkesteret var kjempekoselige, sier en lett rørt Lerudsmoen.

Høydepunktet var definitivt da Lill Ingmars dro låta «Molly» til stående applaus fra publikum.

- Gutta i bandet har spurt om vi skal finne på noe mer i Våler, men først får vi summe oss litt. Dette ble en kjempekveld jeg sent glemmer, sier Lerudsmoen.