• SISTE FINPUSS: Kassa er på plass og nå gjenstår bare siste finpussen for Siri K. Retteraasen og Roy Dreier.

Kaffegata Landhandel & delikatesse skal selge fersk fisk fra Knutstad & Holen, kjøtt fra egne griser og ha produkter fra Nortura. De har også med seg Evensen Baker & Conditori på Kirkenær og Max Ivan fra Skotterud. Eierne og driverne Siri K. Retteraasen og Roy Dreier gleder seg til åpningen. 

- Det begynner å nærme seg nå! Vi er godt i rute, men det er jo alltid noen utfordringer i siste liten. Nå har vi stort sett igjen å hente maten og fylle opp diskene. Vi har noen utfordringer med kassa, men det ordner seg nå. Ellers mangler vi vekta vår som ble bestilt for lenge siden, men vi har ordnet en midlertidig løsning, forteller Siri K. Retteraasen. 

rundt 25 forskjellig type fisk

Åpningstidene blir klokka 10.00 - 18.00 alle dager unntatt søndager. 

- I utgangspunktet var det ikke planlagt med flere ansatte utover oss, men vi fant fort ut at vi må ha hjelp for å rekke over alt. Derfor har vi ansatt Heidi Smette, som tidligere har jobbet på blant annet Café Finnskog, som skal jobbe på kjøkkenet med meg, sier Roy Dreier. 

Knutstad & Holen blir en viktig leverandør av fiskeprodukter. 

- Det blir mye fokus på fisk ja, til åpningen har vi vel rundt 25 forskjellig type fisk! Det blir i alle fall forskjellige fiskeburgere, forskjellige fiskekaker, fiskesuppe, fisk i skjell, hvalbiff, torskefileter og etter hvert blir det kanskje både sushi og bacalao også. Vi skal også gjennom et krydderkurs med Santa Maria og etter hvert skal vi lage vårt eget krydder her, som da blir tilpasset det vi selger og vi skal også selge krydder. Det blir storfekjøtt fra Jon Halvor Beitnes og Maja Negård i Hof, og det blir en egen Beitnesburger og Beitnesbiff. Vi skal også samarbeide om et eget krydder, som blir deres produkt til salgs i butikken.  forteller Dreier. 

nyoppussede lokaler klar til åpning

De leide lokalene har gjennomgått en stor oppussing.  

- Vi har gjort veldig mye i lokalene og synes selv det har blitt veldig bra og ikke minst hjemmekoselig! Lokalene er også tilpasset for bevegelseshemmede og vi har eget toalett som er tilpasset. Vi har også en veldig fin uteplass, som vi holder på å gjøre klar til åpningen nå. Tilbakemeldingene så langt fra de som har vært innom, har utelukkende vært positive, sier Dreier. 

Driverne lover mange åpningstilbud både fredag og lørdag. 

- Det blir gode åpningstilbud på blant annet lettsaltet torsk, laksefilet, hvalbiff og blåskjell. Nortura kommer også til åpningen med en burger de produserer, og vi har også våre egne burgere. Det blir spennende å se hvor mange som kommer på åpningen klokka 12.00 på fredag, men vi håper på fint vær og at mange kommer og ser hva vi kan tilby, sier Retteraasen og Dreier.