Lørdag 28. oktober er vi i gang med julemessene i distriktet og Mosogn vel er først ute og ser på det som en fordel.

- Selv om det fortsatt er lenge til jul, ser vi det som en fordel at vi er tidlig ute. Mange har det veldig hektisk i dag, og da er det fint å kunne starte litt tidlig, sier Vigdis Oppi i Mosogn vel. 

Det er populært å ha sine salgsvarer på julemessene.

- Ja, på lørdag har vi 25 utstillere og på søndag er det 27 utstillere. Det er flere lokale som kommer, men det kommer også utstillere fra litt lenger unna. Noen bestiller ett bord, mens flere har bestilt to bord til varene sine, sier Oppi.

- blir spennende å se hva de har med seg

Det er mye forskjellige produkter du kan få kjøpt på julemesse.

- Ja, det kommer folk med honning, produkter som er strikket, og ikke minst julebakst. Og sikkert mye annet og, det blir spennende å se hva de har med seg, sier Oppi.

Vigdis Oppi er en av flere som arrangerer julemesse.

- Vi var 10 stykker før, men nå har noen falt fra og nå er vi 7 personer som arrangerer. Vi håper jo at flere kan bli med etter hvert, men mange har det travelt i dag, forteller Oppi.

Julemessa til Mosogn vel har blitt godt besøkt tidligere år, og nå har de i alle fall arrangert julemesse i over 10 år.

- Vi håper jo på mye folk, og det bruker å komme bra med folk. Det blir salg av lapskaus og vafler, i tillegg til loddsalg. Inntektene fra mat og loddsalg, i tillegg til utleie av bord går til Mosogn vel. I fjor solgte vi lodd for 8.000 kroner på to dager, så det var kjempebra! smiler Oppi. 

- Åpningstidene er lørdag klokka 11.00 til 16.00, mens på søndag er det fra klokka 12.00 til 16.00, og alle er velkomne! sier Vigdis Oppi i Mosogn vel.