• LEVER UTRYGT: Allerede på tirsdag starter elgjakta i deler av Solør, og disse lever nå utrygt fram til 23. desember.

Elgjakta er årets høydepunkt for mange og det er en tradisjon mange har vært med på i mange år. Terje Husebæk er en av de og han har vært med i rundt 30 år. Selv om elgjakta er en gammel tradisjon, har den kanskje forandret seg litt gjennom årene. 

- Det var kanskje enda mer sosialt for 30 år siden, da var det som regel et jaktlag med mye god humor mange artige historier. Nå er vi kanskje mer jegere enn før? Før var det vanligere å ligge på koia det meste av jakta, men nå varer jo jakta i flere måneder. Nå blir det mer at vi ligger på koia første uka, så blir det mye bilkjøring fram og tilbake etter det - i alle fall på jaktlaget vårt, forteller Husebæk. 

Økt kvote fra i fjor

Kvota på jaktlaget til Husebæk er omtrent som den var i fjor. 

- Vi har 13 dyr på kvota, av disse er det 7 kalver, 3 ungdyr og 3 okser. I fjor tok vi 11 av 12 dyr på kvota, så den har økt med 1 dyr siden forrige jakt, forklarer Husebæk. 

Elgjakta i Solør starter for mange tirsdag 25. september, mens andre venter til starten på oktober. 

- Jeg er med på elgjakta fordi jeg liker å være ute i skogen og naturen og oppleve mye godt hundearbeide. Det sosiale er også viktig og det å høste av viltet teller også. Når det gjelder bruk av hund, er det nok fortsatt både de som går med hund i bånd og noen bruker løshund. For min del så har jeg en eldre herremann på 10 år, så han blir båndhund i år. Ellers har vi 2 løshunder i vårt jaktlag, og jeg tror nok de kommer til være løshunder under jakta også, sier Husebæk.