• KAN JUBLE: Sommertemperaturene betyr mye for Finnskogen Turist og Villmarkssenter. Kjell Magne Nordvi tror på en veldig bra helg.

Etter en tafatt vår med kjølige temperaturer og snø ser det endelig ut til at sommeren kommer i Solør. Yr.no melder om temperaturer rundt 20 grader og fint vær fra helga av, og langt ut i neste uke.

Det betyr mye for de som driver med turisme i Solør, og Kjell Magne Nordvi ved Finnskogen Turist og Villmarkssenter tror helga kan bli veldig bra.

- Nå er det langhelg, og det betyr at mange kommer til campingplassen. Vi har hatt folk på tråden som vil leie båt for å fiske, og det ser i det hele tatt veldig bra ut. Sommeren er velkommen her nå, smiler Nordvi.

Snø stopper BILtrafikken

Marinaen har også en tendens til å fylle seg raskt opp når sola kommer.

- Men selv om det har vært dårlig vær så langt vil jeg ikke si at det har vært helt krise. Vi serverte for eksempel over 200 middager på 1. mai, og er fornøyd med det. Hovedproblemet med dårlig vær er at få tar seg inn på skogen da det ligger snø på vegen, sier Nordvi.

I helga venter han besøk av Norsk Bichon Havanais hundeklubb, og de vil garantert sette stor pris på været som er meldt.

- Det setter jo en helt annen ramme på besøket med fint vær, sier Nordvi.