• MER I ÅR: Dette var fjorårets gevinst. I år er det enda mer julebakst i premiepotten til den som vinner.

Nå er det bare omlag en måned igjen til jul, og mange er allerede i full sving med å bake til jul. I fjor inviterte iSolør.no og SolørRadion til konkurranse, og delte ut 10 slag med julekaker til én heldig familie. Det i samarbeid med baker Ivar Bakke.

I år gjentar vi konkurransen, og via våre Facebook-sider kan du nå fortelle oss hvilken julekake som er din favoritt. Da er du med i trekningen av julebakst verdt 2.000 kroner. Trekningen blir 26. november, og premien blir overlevert 30. november. Med seg har også mesterbakeren deig og utstyr for å bake det siste kakeslaget sammen med vinnerfamilien.

- Salget av julekaker starter jeg med allerede til helga, og det er mange som benytter anledningen til å kjøpe pakker med ferdig julebakst. Det er en slik pakke som vinneren av konkurransen får også. Den inneholder smultringer, goro, brune pinner, kransekakestenger, kokostopper, bordstabel, pepperkaker, berlinerkranser og kanskje noen overraskelser, smiler Ivar Bakke.

Merker trøkket

Selv går han nå mot en travel tid i bakeriet på Flisa, og bakere over hele landet merker det samme trøkket mot jul. Folk er ikke like ivrige på å bake selv som de var før.

- Førjulstia er travel. I tillegg til julebakst er det mange som skal ha kaker til avslutninger og liknende, sier Bakke.

I fjor var det Ingrid og Martin Midtsundstad i Hof som vant konkurransen, og fikk besøk av bakeren før julestria dro i gang for alvor. Ivar hadde med seg 9 slag, og det 10. slaget ble bakt sammen med tvillingbarna Emilie og Ingeborg som da var 3,5 år.

I konkurransen på Facebook kom det inn totalt 679 svar, og Bakke håper like mange blir med i år. Familien som vant i fjor hadde ikke akkurat sett den komme.

- Nei, vi bruker ikke akkurat å vinne konkurranser så dette var virkelig artig. Kanskje vi skal kaste oss på flere konkurranser nå, sa Ingrid Midtsundstad den gang.