Kjenner du naboen din? Mange vil svare ja, men kanskje har naboen din mange historier som du ikke er klar over. Gjennom Facebook-siden «Fælka i Hof» ønsker Ingrid Vatnar Olsen at hoffere skal bli bedre kjent med andre hoffere, og at folk skal få dele sine historier.

- Det er et konsept jeg startet gjennom en bacheloroppgave på skolen. Prosjektet skal vise hvem naboen til folk egentlig er. Kanskje kjenner de ikke hverandre så godt, og hvordan livet til personen har vært. Her kan folk finne ut hvem naboen egentlig er, sier Ingrid Vatnar Olsen.

Hun er fra Hof, men går for tiden skole i Oslo. Det er gjennom skolen prosjektet har dukket opp, og vi møter en blid og positiv hoffer på trappa til Oslo S som gjerne vil snakke om prosjektet.

- Responsen på Facebook-siden har vært veldig god. Det virker som det er noe som berører folk at vi kan lese historier om mennesker vi kjenner, og ikke kjenner. De i klassen min reagerer veldig positivt på oppgaven. De har bare lyst til å lese mer, og se flere fælk fra Hof, sier Vatnar Olsen.

Håper å fortsette

Ettersom Facebook-siden har blitt til gjennom et skoleprosjekt har den i utgangspunktet en begrenset levetid. Men Vatnar Olsen er så fornøyd med responsen at hun håper å kunne fortsette.

- Gjennom siden ønsker jeg å oppnå mer åpenhet. At vi kan være ærlige om livet, at vi viser frem det ekte ved oss, og ikke pakker oss inn i fasader eller personligheter, sier Vatnar Olsen.

Den første personen som ble presentert på siden var frisør Bente Været. En person som mange i Hof kjenner, og folk viste stort engasjement allerede ved sidens første post. For skaperen av siden blir det flere turer hjem for å hente inn materiale.

- Det er veldig fint å komme hjem til Hof. Jeg koser meg i Oslo med mange impulser, men det er vanvittig godt å vite at jeg har vokst opp i en liten bygd og fått utvikle meg til den jeg er, smiler Vatnar Olsen.