Det var aldri noe tema for Gulesider 1880 å kaste de fullt brukbare PC-ene som ble utrangert da opplysningstjenesten skulle oppgradere dataparken sin. Derfor valgte de å gi bort PC-er til gode formål i lokalmiljøet.

Da iSolør.no var innom 5. januar hadde 28 av 44 PC-er fått nye eiere, og 16 sto fortsatt på lager. Nå kan Ida Lill Schjærin hos Gulesider 1880 meddele at også de siste 16 maskinene er delt ut.

- Det hjalp veldig med omtale hos iSolør.no, for nå er alle PC-ene gitt bort, sier Schjærin.

Disse fikk PC-er

Finnskogen Montessoriskole har fått 15, Flisa Allianseidrettslag har fått 3, Flisa Ungdomshus har fått 10, Åsnes Hornmusikk har fått 1, Solør Montessori barneskole og barnehage har fått 5, Finnskogen barnehage har fått 1, Bakåsen Lille har fått 1, Frelsesarmeen har fått 4 og Flisa SFO har fått 4.

Både Frelsesarmeen og Flisa SFO har fått PC-er som skal videreformidles til barnefamilier som ikke har PC, og som har behov for dette.

Hvor mye de 44 datamaskinene er verdt er Schjærin usikker på, men nypris er trolig langt over 200.000 kroner.

For tiden jobber det 33 personer hos Gulesider 1880 på Flisa, og den landsdekkende opplysningstjenesten liker seg godt på Flisa.

- Ekstra stolte blir vi hver gang det er en solung som ringer. Da skjønner vi at de støtter det lokale selv om vi jobber mot et landsdekkende marked, smiler Schjærin.