- Nå er mobilsenderen i Tyskeberget på Åsnes Finnskog oppgradert til 4G, opplyste Pål Erik Lukashaugen, prosjektleder for mobildekning i Telenor, til iSolør.no, tirsdag kveld. 

Han er glad for å kunne tilby kundene på Finnskogen både raskere og bedre mobildekning. 4G-nettet sender på en lavere frekvens enn 2G og 3G. Noe som betyr at særlig dekningen innendørs vil bli bedre for mange. 

HAR ETTERSPURT BEDRE DEKNING

I lang tid har mange av innbyggerne på Åsnes Finnskog klaget over manglende mobildekning i området. Flere steder har man kun fått mobilsignaler fra det svenske nettet til Telia. Nå håper Lukashaugen oppgraderingen vil føre til at dekningsproblemene blir løst for mange. 

Telenor har mye på gang i Solør om dagen. Nylig fikk både Risberget og Graveberget i Våler, 4G-dekning fra Telenor.

- Vi kan røpe at både Namnå og Svullrya i Grue vil få 4G før jul. I løpet av neste år vil alle 2G-stasjoner få 4G. Områder som Kjellmyra og Gjesåsen i Åsnes, er blant stedene som står for tur, sier Lukashaugen. 

TETT SAMARBEID MED KOMMUNENE

Telenor har de siste årene samarbeidet tett med Solør-kommunene. Samarbeidet har allerede bidratt til at mange har fått bedre dekning.

Selskapet er avhengig av lokalt engasjement for å kunne tilby utbygging i områder hvor det ellers ikke er lønnsomt å bygge ut.