Håkon Løvenskiold Kveseth fra Grue synes det er synd at Andreas Thorkildsen gir seg med spydkast, men gleder seg samtidig over at det betyr at han overtar tronen som landets beste spydkaster.

Løvenskiold Kveseth har sin personlige rekord på 74,90 meter, og det er ingen aktive utøvere i Norge som har kastet lenger.

- Selvfølgelig er det kjedelig da noen må gi seg. Dette er en idrett med mange harde trøkker, så det er ikke bare bare. Jeg har ingen planer om å gi meg med det første, og håper å få holde på en del år til, sier Løvenskiold Kveseth til iSolør.no

Liten, men bra gruppe

Han har drevet med spydkast i fem år, og trener nå på Hamar hvor han bor. Hjemme er det en liten friidrettsgruppe i Grue IL som hevder seg bra, og det synes Håkon er morsomt. Han får støtte fra Halvard Hynne i Grue IL.

- Det er ikke mange som har en så liten friidrettsgruppe, og hvor deltakerne hevder seg så bra som de gjør i Grue, sier Hynne.

Løvenskiold Kveseth forteller at flere av de andre i friidrettsgruppa i Grue besøker Børstad idrettspark i Hamar én gang i uka for å være med og kaste spyd.

- Det pussige med denne grenen er at en kan bli sterkere og raskere på alt, men likevel kanskje kaste 10 meter kortere. Det er det tekniske som teller i spydkast, sier Løvenskiold Kveseth.