Mange har fattet interesse rundt boka til Tor Håby som handler om Finnskogen og fra kald krig til russisk revolusjon. Forfatteren selv er overveldet over responsen, og før jul måtte et ekstra opplag på 250 bøker trykkes opp.

Nå har forlaget i Moss gitt klarsignal om at Håby kan gå i gang med oppfølgeren av den populære boka.

- Denne boka har fattet interesse langs svenskegrensa helt fra nede i Østfold og opp til Trysil. Bøker er også sendt helt til Stockholm, sier Håby, som har jobbet i en årrekke med boka.

Oppfølgeren er han også for lengst i gang med, og han er glad for at Solørfondet støtter opp om utgivelsen.

- De støttet den forrige boka med noen kroner, og har gitt klarsignal om det samme til oppfølgeren. Dette er penger jeg skal bruke godt, sier Håby.

Krig og spennende historier

Boka handler altså om toll, tull, mord og mysterier på Finnskogen. Det fra finsk vinterkrig til den kalde krigen.

- Da har vi lagt lista inn i krigen og krigshistorien. Det er mye spennende stoff her rundt flyktningrutene til Sverige og ikke minst Finnskogleden, sier Håby.

Han vil ikke røpe så mye mer om den nye boka ennå, men fra innholdslista røper han ett kapitel for å pirre nysgjerrigheten noe:

- Her er det et kapittel som handler om 640 kasser fra riksarkivet, tre prester, en kirketjener og en ordfører. Hvor det stammer skal jeg holde for meg selv foreløpig. Men det er så spennende at det nesten ikke er til å tro, smiler Håby.