• ENKLERE NÅ: For rullestolbrukere blir det nå mye enklere å besøke Hof kirke. Tidligere har de måttet bruke en sidedør for å komme inn i kirka.

Lenge har det vært slik at rullestolbrukere og andre med hjelpebehov har måttet gå inn en sidedør til Hof kirke.

Selv om kirken ikke har fått noe krav om å bygge rullestolrampe var dette noe som var ønsket, og mandag gjorde elever fra VG2 anleggsgartner på Sønsterud siste innspurt på rampa. Med det er både ny trapp og rullestolrampe på plass.

- Vi vet ikke helt hva totalkostnaden blir på dette prosjektet enda, men vi kommer veldig gunstig ut. Det er fordi at mange har hjulpet til på dugnad, sier Eivind Bergem, som er leder i Fellesrådet i Åsnes.

En ny hverdag

Bergem er særlig glad for at rullestolrampa nå snart er klar, og at det gjør det enklere for rullestolbrukere å besøke kirken.

- Det har vært kjedelig at rullestolbrukere ikke har kunnet følge de andre ut og inn av kirken. Særlig i forbindelse med seremonier. Nå kan alle bruke samme inngang, og det er veldig fint, sier Bergem.

De som har bidratt til prosjektet er foruten elevene på Sønsterud Terje Nymoen, Tony Kordal, Geir Arne Stenseth, Per Hopmoen og Bergem selv.

- Vi fikk forespørselen fra Hof kirke og sa vi var interessert. Men vi ville ikke ta på oss hele prosjektet. Som skole kan vi ikke stå ansvarlig for alt, men rullestolrampa tok vi på oss, sier Steinar Varpe, som er lærer for elevene på VG2 anleggsgartner.

De har brukt fire dager på rampa så langt, og regnet med å bli ferdig med den i løpet av mandagen. Steinleggingen blir gjort for både trapp og rullestolrampe til høsten, men det nye trappanlegget vil være brukbart i løpet av kort tid.