• VIL HA MER LIV: Morten Aasvangen jobber nå hos
    Vekstra i Grue, og vil ha mer aktivitet i sentrum.

Sankthans er og blir det største arrangementet som Kirkenær Handelsstandsforening har gjennom året. Men de hadde et ønske om å lage flere aktiviteter, og med Grue Sparebank på sponsorsiden lar det seg nå gjøre.

- Vi fikk en forespørsel fra handelsstanden, og det er en kjensgjerning at aktivitetsnivået kunne ha vært høyere de siste årene. Samtidig vet vi at det er enkeltpersoner som har dratt lasset, og at det tærer på kreftene. Derfor ønsket vi å støtte dette prosjektet økonomisk slik at det lar seg gjennomføre, sier Hallgeir Sletten, som er markedssjef i Grue Sparebank.

Ville bidra

Morten Aasvangen har tidligere jobbet som markeds-sjef i Glåmdalen, men har nå startet som daglig leder i Vekstra på Kirkenær. Da han fikk forspørsel om å være med på å skape mer aktivitet takket han ja til det.

- Samarbeidsavtalen med Grue Sparebank gør at vi har mulighet for å legge til rette for, og å gjennomføre, flere aktiviteter enn tidligere. Derfor lanserer vi superlørdag, sier Aasvangen.

Den første superlørdagen blir 21. april, og det er en rekke aktiviteter og utstillere på plass til denne dagen. Musikken er det Memory Lane som sørger for, mens det blir boder og utstillere i sentrum av Kirkenær.

- Av det som skjer kan vi nevne stor bilutstilling hvor fire bilforhandlere kommer og presenterer nye bilmodeller, bobiler stilles ut, det blir landbruksutstilling, Skaslien sørger for grilling, Ole Victor har hesteskyss og det blir mange stands fra utstillere og lokale forretninger. Alt i alt tror vi dette blir en topp lørdag på Kirkenær, sier Aasvangen.

- Veldig positivt

Heidi Frette Fredriksen og Marit Holtmoen driver begge butikk i Gruetorget, og ser veldig positivt på at banken bidrar økonomisk og at Aasvangen nå er på laget.

- Vi har nok gjort tilsvarende aktiviteter tidligere, men det har ikke blitt noen årlig tradisjon av det. Nå håper vi at dagen blir en suksess, og at det fortsetter, sier de.

Banksjef i Grue Sparebank, Hans Petter Gjeterud, synes det er helt greit å støtte næringslivet økonomisk.

- Det er en sentraliseringstrend, og vi må prøve å stå i mot så godt som mulig. På slike små steder er det viktig at vi alle står sammen, og det har vi også alle felles 

interesse av. Banken trenger et aktivt lokalt næringsliv, og motsatt. Her er det viktig med langsiktig tankegang, og at vi spiller hverandre gode, sier Gjeterud.

Årlig tradisjon?

Etter den første utgaven av superlørdag 21. april skal dagen evalueres, men det er et mål at dagen blir en årlig tradisjon. Det er både handelsstanden og banken enige om. Nå krysser de fingrene for godt vårvær.

Memory Lane spiller opp utenfor Gruetorget fra klokka 11.00 denne lørdagen. Bandet består av Arne Meldahl på hovedvokal og gitar, Eskil Nerkvern på trommer, Espen Dellerud på bass og Ronny Nystuen på gitar.

- Memory Lane har eksistert i to år, og spiller kjente sanger fra blant annet Dwight Yoakam, Johnny Cash, Hellbillies, Bryan Adams, Volbeat og Stage Dolls, heter det i en pressemelding.

Med det skulle rammen være lagt for en flott vårdag i Kirkenær sentrum, og en fin oppladning til neste store aktivitet som selvsagt er Sankthansfeiringen.