I fjor endret Coop Innlandet konseptet på Flisa fra Mega til Extra. Besøket har gått kraftig opp, og kundene applauderer større utvalg og utvidede åpningstider.

Det ble også i fjor kjent at Rema 1000 skal åpne ny butikk på Kirkenær. Dette har Coop fått med seg, og i løpet av få måneder vil Prix Kirkenær bli til Extra. Butikklokalene vil også bli nesten dobbelt så store.

- Den nye forretningen vil få en faghandel, det blir litt leker, dyner, puter og tekstiler, sier regionsjef Hege Abrahamsen til Glåmdalen onsdag.

To bedrifter må flytte

Med det bekrefter regionsjefen ryktene som begynte å svirre før jul om at det er endring på gang. For at butikken skal få nok plass vil de ta i bruk hele bygget, og det betyr at Skog og Fritid AS og AR Hår & Design må flytte.

For Skog og Fritid AS byr flyttingen på utfordringer. Det er nemlig få næringslokaler som står ledige på Kirkenær etter at kommunen har godkjent mange omdisponeringer til leiligehtsformål.

- Det var litt av en julegave vi fikk 20. desember. Vi trenger mye plass og må ha alt under samme tak og på én flate, sier Gunnar Paulsrud i Skog og Fritid AS til Glåmdalen.