• STILTE OPP: Sparebank i Østlandet stilte manns- og damesterke opp til morgensykling, for å støtte en god sak (Foto: Privat).

En spinningstime klokka 06.45 kan være en utfordring for mange, men da Puls Flisa inviterte og utfordret både bedrifter og enkeltpersoner til samtidig å støtte Rosa Sløyfe-aksjonen - møtte over 30 personer opp!

- Alle som var med kunne gi en sum hver, vi var 33 som var med og totalt fikk vi inn over 4.000 kroner! De som var med var Auds frisørkro, Eurosko på Stormarkedet, Liverbirds Solør, Sparebank 1 Østlandet avdeling Solør, Grue sparebank, Glomma Fysikalske, Åsnes kommune og selvfølgelig vi på Puls Flisa. I tillegg var det med noen enkeltpersoner. Fargerike Flisa kunne ikke møte opp, men de er med og støtter aksjonen uansett. Sparebank 1 Østlandet stilte med 10 personer, til og med noen ansatte fra Elverum, forteller Annie Sannvoll i Puls Flisa.

Rosa uke 

De som møtte ble også servert frokost etter sykkeltimen. 

- Ja, Atico og SolørMat sponset frokost på alle som møtte opp, så alle fikk seg en tallerken med havregrøt i tillegg til saft og kaffe til alle. Så her var det full pakke i dag tidlig, smiler Sannvoll.  

Dette er ikke den eneste aktiviteten Puls Flisa har hatt denne uka til støtte for Rosa Sløyfe-aksjonen. 

- Vi har hatt det vi kaller ei «Rosa uke», det har blant annet vært mulighet for å ta med seg en venn på trening. Vi har også solgt håndklær, hvor deler av summen går til aksjonen. Hele oktober er jo en «rosa måned» på nasjonalt plan, men vi har valgt ut denne uka til å gjennomføre forskjellige aktiviteter for å støtte aksjonen. Det har vært litt mer enn vanlig aktivitet denne uka, vi ser at folk synes det er kult å ta med seg noen som kanskje ikke har tid til å være her vanligvis. Alt i alt har det vært stor aktivitet i forbindelse med Rosa Sløyfe-aksjonen, så vi er fornøyde, smiler Annie Sannvoll. 

- Vi støtter gjerne en god sak

Rakk du ikke å stå opp tidsnok til morgensyklinga, så er det fortsatt mulig å bidra til aksjonen. 

- Ja, Ingrid Nygård har «Rosa sykkel» klokka 17.00 fredag ettermiddag. Det er helt frivillig å gi penger, og vi trekker ut en liten «goodie-bag» blant de som har på seg noen rosa under spinningtimen, sier Sannvoll. 

Puls Flisa har vært aktive under Rosa Sløyfe-aksjonen tidligere år også. 

- Vi gjør dette fordi vi synes det er en viktig sak, det er mange som blir berørte av kreft - enten selv eller som pårørende. Det kan jo skje både kvinner og menn. Det er viktig at forskningen får mer penger, så de kan fortsette den gode jobben de gjør i Norge. Vi støtter gjerne en god sak eller to i året, og da er Rosa Sløyfe-aksjonen en de fine sakene vi gjerne støtter. Vi skal også gjøre noe i november, da er det «Movember» som gjelder. Det er ikke helt spikret hvordan opplegget blir, men det blir nok en helt spesiell gjest som kommer, sier Annie Sannvoll i Pulsa Flisa.