Monika Kørra fra Ren-Eng var igjen suveren i kvinneklassen. I år løp hun den 11 kilometer lange løypa på 42.17, en tid som var hele 55 sekunder raskere enn hennes egen vinnertid fra året før. Bare åtte løpere i herreklassen var raskere enn Kørra.

Geir Strandbakke, Lillehammer, vant i fjor og var på plass for å gjenta prestasjonen. Denne gang kom imidlertid 64-åringen til kort mot raskere ungdommer. Martin Øyen Tøraasen fra Folldal tok teten og holdt denne opp til løpets høyeste punkt.

Ola Korbøl fra Mosvik som løp sammen med Tøraasen i teten, overtok i bakkene utover mot Holsjøen og sikret seg det lille forspranget han trengte inn mot mål. Vinnertiden til 25-årige Korbøl ble så god som 38.43 med 18 år gamle Tøraasen åtte sekunder bak. Bare tre ganger etter år 2000 har vinnertiden vært bedre.

Lett regn

Løpsforholdene var gode. Til toss for at værmeldingene spådde regn hele dagen var det bare litt yr i forkant av løpet. Under løpet var det opphold og fin temperatur.

Deltakelsen gikk noe ned i forhold til fjoråret, men løpsleder Erik Øsmundset i Risberget Turforening sier seg likevel fornøyd med oppmøtet.

- Vi ble nok rammet noe av regnværet rundt omkring før start i og med at vi tar imot påmelding kun på løpsdagen. Men det som er viktig for oss er at de som var her, hadde en fin tur, enten de løp, jogget eller gikk sin 5 eller 11 kilometer, sier han.

Øsmundset kan fortelle at det var 136 deltakere i årets utgave av Risberget Rundt, noe som er vel 50 færre enn året før. Sjøl om deltakelsen var litt dårligere enn i fjor, håper arrangørene at deltakerne fikk en fin dag.

-Tilbakemeldingen fra deltakerne er veldig gode, sier han og er glad for at deltakerne setter pris på den litt uhøytidelige formen dette arrangementet har, avslutter Erik Øsmundset, leder for Risberget Rundt.

Resultatene (de tre beste i hver klasse)

Kvinner 11 km på tid:

1. Monika Kørra, Ren-Eng 42.17

2. Sofie Mohn, Magnor UL 47.31

3. Ingvild Fauske, Risberget 50.14

Menn 11 km på tid:

1. Ola Korbøl, Mosvik 38.43

2. Martin Øyen Tøraasen, Folldal 38.51

3. Kristian Fodstad, Strandbygda 39.28