• FOLKSOMT: Det var rundt 140 besøkende på årets Mølledag på Haugsmølla
  • BARNEDÅP: 3 barn ble døpt på Mølledagen, her Magnus Andreas Rugsveen Bråten.

Mølledagen startet i strålende vær med gudstjeneste og barnedåp. Det var 3 barn som ble døpt: Magnus Andreas Rugsveen Bråten, William Kragebøl og Olai Østlie Nyberg.

Det var rundt 140 besøkende, og kollekten fra gudstjenesten gikk som vanlig til Haugsmølla.

Leder i Foreningen Haugsmølla, Jan Håkon Oppi, var godt fornøyd med årets Mølledag.

- Det var litt mindre folk i år enn i fjor, men det er kanskje ikke så rart da det skjer noe «alle» plasser i Åsnes og med Jakt- og fiskedagene i Elverum. Men uansett koste folk seg, og med knallværet vi hadde ble det en fin dag for alle som kom. Bjørn Spellmann underholdt, ungene fant gull under gullgravinga og fikk fortjente godbiter, smiler Oppi.

Hovedatttraksjonen under Mølledagen, er utdelingen av Møllepris for jente og gutt.

- Prisen for Møllejente gikk i år til Bjørg Utgaard. Hun ble valgt inn i støttegruppa ved Åsnes sykehjem i 1997 og er fortsatt aktiv der. Bjørg møter opp på alle arrangement, nevner spesielt rullestolfestivalen og er fortsatt støttekontakt. Bjørg er en verdig vinner for alt hun bidrar med av dugnad og støtte i sin fritid, forteller Oppi.

- Årets Møllegutt ble Bjørgs mann Per, han er med på det Bjørg stiller opp på og han stiller opp på alle arrangement, to verdige vinnere mener vi i styret, sier Oppi. 

overraskende møllepris

Så ble det en overraskelse med en 3. pris!

- Jeg ble tatt med «buksene nede»! Ivar Kordal tok fra meg mikrofonen og skulle si noen ord. Resten av styret hadde bestemt at jeg var en verdig vinner og jeg fikk også prisen som Årets Møllegutt! Bakgrunnen var forskjellige roller jeg har hatt, Hof IL i en årrekke med ansvar for Kjerkevegmarsjen og trimgruppa, sittet i styre i Mosogn vel i mange år og leder i Haugsmølla. Litt usikker på hvor lenge jeg har vært leder, men det har nok vært over 10 år. Jeg har sagt det til styret før, at så lenge jeg sitter som leder er jeg uaktuell til noen Møllepris. Men jeg er utrolig stolt av prisen må jeg si, smiler Oppi.

Den overraskende prisen gjorde at Oppi glemte å takke sin kjære.

- Jeg ble tatt helt på senga, og glemte å takke min kjære Mona. Hun er som Per Utgaard er for Bjørg, Mona stiller opp og hjelper meg med alt av arrangement jeg er med på. Da vi giftet oss på Haugsmølla, hadde hun et sitat som sitter som limt: «Hvis jeg skal få se deg, så må vi gifte oss på Mølla», forteller en stolt og glad leder i Foreningen Haugsmølla, Jan Håkon Oppi - nå også Møllegutt!