• EGEN STIL: Molberg har funnet sin egen stil på butikken, og slik vil det også bli når hun åpner egen avdeling midt i sentrum av Elverum før sommeren.

I to år har Eva Molberg drevet gårdsmatutsalget ved rundkjøringa på Flisa. Driften går bra, og kortreist mat er i vinden som aldri før. Derfor utvider hun nå med egen butikk i Elverum, og butikken vil åpne i Markus-bygget i Storgata.

- Noen eksakt åpningsdato vil jeg ikke si, men jeg kan røpe at det blir før sommeren, sier Molberg.

Vil ikke ta Flisa-kundene

Hun vil nemlig at butikken skal få sin egen stil, og at det skal gjøres sikkelig. Kortreist mat er veldig i tiden, og Molberg tror ikke at butikken i Elverum vil ta kunder fra Flisa-avdelingen.

- Nei, det er et helt nytt marked her. Vi har mange produkter fra egen gård og andre småskalaprodusenter som ikke finnes i Elverum i dag, sier hun.

De mest populære produktene på Flisa er Mellem bringebærsaft og syltetøy. Molberg tror dette vil bli tatt godt i mot i Elverum også.

- For meg er det viktig å nå ut til et enda større publikum, og da vil det være lurt å åpne et gårdsmat- utsalg til, forteller Molberg.

Folk vil jobbe 

Med utvidelser til en ny butikk sier det seg selv at det er behov for flere på jobb. Det er det mange som har oppdaget allerede.

- Det begynte å komme jobbsøknader med en gang ryktene gikk om etablering i Elverum. Det er selvsagt veldig morsomt. Nøyaktig hvor mange vi trenger vet jeg ikke ennå, men det blir nok ikke noe problem å få bemannet butikken, smiler Molberg.

På Flisa har hun laget et eget bakeri hvor det bakes tre dager i uka, og på bestilling ved behov. Dette er også produkter som vil komme for salg i Elverum.

- Planen er å transportere bakervarer opp til butikken i Elverum. Surdeigsbrødet og de andre bakervarene er knallgode. Noen dager baker vi også lefser og litt andre ting. Dette er skikkelig god hjemmelaget mat, sier Molberg.

Nå ser hun frem til sommertrafikken på Flisa, og turist- informasjonen i Åsnes kommune er fortsatt å finne hos Gårdsmatutsalget.