Det foreløpig siste tiltaket ildsjelene bak Med hjerte for Solør kommer med, er altså hyggekvelder den siste onsdagen i hver måned.

- Det blir på Sparbyhuset på Flisa, som vi får låne gratis. Dørene åpnes klokka 16.00, deretter blir det middag rundt klokka 16.30-17.00. Etter middagen er det egentlig opp til hver enkelt, det kan være spill og andre aktiviteter. Det er også mulig å produsere ting som vi har kjøpt inn materialer til. Det blir loppemarked før sommeren og før jul, hvor de da kan selge det de har produsert, sier Linn Lie Bekken i Med hjerte for Solør. 

gratis for alle

Hyggekveldene skal være åpent for alle, uansett bakgrunn og årsak. 

- De eneste kriteriene vi setter, er at barn under 15 år må ha med seg en foresatt og at de som kommer er «edruelige» - det kan være barn til stede. Det er gratis for alle, og for noen kan det være den eneste middagen de spiser den uka. Vi selv står for matlagingen, og noen flere frivillige hjelper også til. Det er ingen påmelding, det er bare å møte opp! Ta kontakt med oss hvis du har noen allergier vi må ta hensyn til, eller du sier Lie Bekken. 

Bakgrunnen for at Med hjerte for Solør starter opp med hyggekvelder, er ganske enkel. 

- Ja, vi ser ofte da vi er ute og hjelper til at folk er ensomme. De savner noen å snakke med og være sosiale med, så vi håper jo at dette kan bli et sted der alle typer folk kan møtes og ha det hyggelig sammen. Det er jo ofte slik at hvis du ikke har råd til å være med på noe, så blir du sittende hjemme. Hyggekveldene skal være åpne for alle, så det er jo ingen som vet hvem som har dårlig råd eller ikke eller føler seg ensomme. Vi håper at folk kommer for å spise mat, være sosiale og ha det hyggelig sammen, sier Lie Bekken. 

tilbyr også skyss

Trenger du skyss for å komme deg til hyggekvelden, er det bare å ta kontakt. 

- Gi beskjed senest ei uke før, så ordner vi det også. Vi oppfordrer folk til å komme, dette er ikke noen stigmatisering. Dette skal være et samlingspunkt og forhåpentligvis skape samhold. Her kan du skape deg et nettverk, så vi håper mange kommer, sier Linn Lie Bekken og Jeanette Kristiansen i Med hjerte for Solør.