Den eller de som ble nominert måtte oppfylle ett eller flere av disse kriteriene:

  • Over tid ha jobbet Coops idé og verdigrunnlag - «tiltro til egenarten» lokalt eller regionalt
  • Ha vært aktiv i å bevare og utvikle nærmiljøet i forhold til aktiviteter, trivsel og miljø
  • På en særskilt måte ha vist omtanke for andre mennesker
  • Ha vært en pådriver i å integrere mennesker fra andre kulturer inn i skoler, arbeids og nærmiljø.

Morten Alm Birkelid som er leder i regionsrådet Øst-Hedmark for Coop Innlandet overrakte prisen.

- I region Øst-Hedmark har prisen blitt delt ut to ganger tidligere, i 2015 til en nærbutikk på Atna og i 2016 til en prest med frue i Stor Elvdal. Med hjerte for Solør har blitt nominert av Henning Myrer, og begrunnelsen var blant annet at foreningen står på i nærmiljøet for de som ikke har så mye å rutte med. De driver på dugnad og legger ned utrolig mange timer, det var litt av begrunnelsen, sier Alm Birkelid. 

- enstemmig vedtak i coop innlandet

De innsendte nominasjonene ble behandlet på et felles årsmøte i Coop Innlandet november. 

- Vi var enige i begrunnelsen til forslagsstilleren og det var enstemmig. Planen var at vi skulle få tildelt prisen før jul, men tiden strakk ikke til. Men vi har forstått at det er mange som trenger hjelp etter jul også, så vi håper prisen kommer godt med, smiler Alm Birkelid. 

Omtankeprisen 2017 er på 10.000 kroner, en diplom og blomster. 

Linn Lie Bekken som startet og fortsatt leder Med hjerte for Solør, var glad for prisen. 

-  Vi visste ikke at vi skulle få noen pris, vi visste ikke vi var nominert heller vi. Vi ble nominert til prisen for arbeidet vi gjør, med å dele ut mat og klær til de som trenger det. Prisen er jo på 10.000 kroner og det kommer godt med i det arbeidet vi fortsatt skal gjøre framover. Vi kunne få bruke pengene på oss selv, men vi har såpass mange spennende prosjekter på gang framover som vi heller skal bruke de til, smiler Lie Bekken. 

mange nye prosjekter på gang

Selv om det har vært ei travel tid for gjengen i Med hjerte for Solør, er det ikke snakk om å «hvile på laurbærne».

-  Det første vi starter med er hyggekvelder, vi ser på materialer vi skal kjøpe inn nå. De som kommer på hyggekveldene kan produsere varer, som vi da tenker å selge et par ganger i året. Overskuddet av salget, går til den som har produsert varen. Vi skal også opprette en konto der folk bosatt i Solør, kan søke om midler for å få dekket aktivitetsgebyr til én idrett og medlemskontingent i et idrettslag, forteller Lie Bekken. 

De har også planer om sommeraktiviteter for de som trenger hjelp. 

- I fjor sendte vi familier til Dyreparken i Kristiansand, Tusenfryd og Hunderfossen blant annet. I år skal vi bruke det vi har i nærområdene, så det blir leir på Finnskogen og vi jobber fortsatt med det, fortsetter hun. 

- håper folk kan bli enda flinkere til å bruke handelkurvene

Desember var ei veldig hektisk tid med klar «deadline» til julaften. 

- Det er litt lettere nå, men da det gjelder matforespørsler så vil få ut det i løpet av en dag eller to. De første ukene i januar vil det nok komme noen forespørsler om mat erfaringsmessig. Det andre må vi bare ta da vi har tid, sier hun. 

Lie Bekken mener at folk var flinkest til å bruke handlekurvene som står ute i butikken i starten, men ønsker seg at enda flere vil hjelp framover.