• HÅPER MANGE SØKER: Erik Lund, Tom Stræte Lagergren og Hallgeir Sletten håper mange barn og unge i Solør vil søke stipendet. Hvert år vil det gis ut 50.000 kroner.
  • KÆRU BÆTA: Tom Stræte Lagergren fikk en gave fra ordfører Ørjan Bue. På genseren står det "Kæru bæta", og Bue vil ved denne gaven takke for at Tom alltid har vært seg selv.

- Jeg er veldig stolt av bygda jeg kommer fra, og er takknemlig for at jeg har fått muligheten til å være meg selv, sier Lagergren. 

Artisten forteller om mulighetene han fikk som ung til å eksperimentere med sin lidenskap for musikk. Dette erfarte han gjennom utallige øvingstimer med Åsnes barne- og ungdomskorps, samt gjennom pianotimer med Trond Hermanstad.

- Jeg ønsker at stipendet skal åpne dører for ambisiøs ungdom med drømmer. Jeg ønsker at pengene skal skape muligheter og gi inspirasjon, sier Lagergren. 

ALLE KAN SØKE

Stiftelsen ble annonsert for første gang i Råhuskinoen mandag formiddag for alle elever ved Åsnes ungdomsskole, til høylytt applaus. Stipendet er hvert år på 40.000 kroner, og skal deles ut til opptil fem personer. Alle barn og unge som bor i Solør kan søke innen 1.april 2019. 

- Det handler om å ha tro på deg selv. Vi ønsker å realisere drømmen din, sier Tom Stræte Lagergren, og ser håpefullt på elevene ved Åsnes ungdomsskole.

- Det ble et enstemming ja til forslaget, sier Erik Lund, salgssjef og rådgiver i Grue Sparebank. 

- Mye på grunn av at du er den du er, du er helt unik, legger Lund til, og retter seg mot Tom.

- Selv om du kommer fra bygda har du muligheter. Og vi håper at den stoltheten og ektheten skal vare hos de unge, selv om man gjerne flytter på seg. Vi ser at man kommer langt med solung-dialekt, legger Hallgeir Sletten, markedssjef og rådgiver i Grue Sparebank. 

identitet fra solør

- Identiteten min har blitt skapt her på bygda, det har vært helt avgjørende for at jeg har klart å være meg selv i den tøffe musikkbransjen jeg har blitt en del av. Det er et pengemaskin hvor jeg ser mye kynisme og falskhet. Jeg har møtt mange mennesker som ikke er seg selv, men jeg kan takke nærmiljøet og familien min for at jeg har beholdt gode verdier, sier Lagergren.

- Jeg ser ikke på meg selv som noen superstjerne, men det er fint at folk synes det. Det viser bare at jeg har oppnådd noe som artist. Men jeg hadde ikke klart dette uten støtte fra Maren, kjæresten min. Hun sitter også i styret i stiftelsen, sammen med broren min, Dan Stræte Lagergren.

- Hvordan er det å nærme seg to milliarder avspillinger på Spotify?

- Det er bare tall. Man kan fort henge seg opp i tall og det ytre, og tenke at man er uovervinnelig. Det er viktigere for meg å legge igjen smuler med god energi. Jeg ønsker å gå inn i hver ny dag med et ønske om å glede noen andre, slik får jeg også mye tilbake, sier Tom Stræte Lagergren. 

- Det er mye viktigere for meg å møte de som høre på musikken min, samt spille for de. Det betyr mye mer enn tallene og berømmelsen, avslutter han.