- Det blir et magisk og verdig arrangement, sier initiativtager Arthur Buchardt i en pressemelding om Nobels Fredsfest

Da det ble klart at Nobels Fredspriskonsert tok en pause inneværende år, tok Buchardt grep. Han kontaktet Det Norske Nobelinstitutt og Nobelkomiteen som viste stor interesse for et alternativt konsept i år. Sammen med Jan Fredrik Karlsen i eventselskapet All In, har man nå fått satt opp en konsert på Fridtjof Nansens plass i Oslo, også kalt Borggården. Dette er Nobels Fredsfest 2018.

- Vi ønsket med Nobels Fredsfest 2018 å hedre prisvinnerne med et arrangement prisvinnerne verdig. Det viktigste både for oss som arrangør og artistene som stiller opp, er selvfølgelig å rette oppmerksomheten mot den innsatsen Denis Mukwege og Nadia Murad har lagt ned i kampen mot seksualisert vold i krigssituasjoner. Samtidig ønsket vi å skape en folkefest for prisvinnerne som alle kan ta del i, sier Arthur Buchardt.

Jan Fredrik Karlsen forteller at det har vært lett å få artistene til å være med på dette prosjektet til ære for de to prisvinnerne. Konserten skal ledes av NRKs Kåre Magnus Bergh og Silje Nordnes. Artistene som stiller opp 9. desember er så langt:

  • Christel Alsos
  • Eva Weel Skram
  • DDE
  • Fargespill (internasjonalt kunstprosjekt)
  • Freddy Kalas m/ Redd Barna synger «BlimE»-sangen
  • Isak m/Ella Marie, vinner av Stjernekamp 2018
  • Kurt Nilsen
  • Matoma

Vises på NRK TV

Konserten skal overføres på NRK TV om lag en time etter at den finner sted i Oslo sentrum. Arrangøren håper selvfølgelig likevel at flest mulig tar turen til Oslo sentrum.

- Vi ser allerede nå i planleggingsfasen at dette kommer til å bli et helt spesielt arrangement med noen helt spesielle musikalske opplevelser. Vi setter stor pris på at NRK har sagt seg villig til å være med på dette arrangementet, og jeg tror vi kan slå fast at nordmenn bare kan gjøre klar opptaksfunksjonen på TV, sier Karlsen.

Nobels Fredsfest gjennomføres kun i 2018, og Berit Reiss-Andersen, leder i Den Norske Nobelkomite, forteller at man ganske umiddelbart syntes at Buchardt og Karlsens tanker var spennende etter at de ble presentert.