Vålerdagene er naturligvis årets høydepunkt for gjengen hos Nabo’n. Julianne Mobekk, Jonas Andersen og Joachim Haug hos Nabo’n ser frem til to travle dager nå.

- Opplegget blir ganske likt de tidligere årene. Vi rigger til en scene utenfor lokalene våre, og gjerder inn et større område enn vi har til daglig. Under Vålerdagene bruker det å være folksomt her både på dagtid og kveldstid, sier Joachim Haug.

Vil ha mer trøkk lørdag

I fjor var det veldig folksomt på fredagskvelden, men litt roligere lørdag. I år har de hyret inn et lokalt coverband som forhåpentligvis får opp trøkket på lørdag også.

- Ja, vi satser mer på lørdagen i år. Celebrate får virkelig opp allsangstemningen, og de har hatt mange spillejobber her i distriktet den siste tiden. Vi gleder oss til å høre dem på Vålerdagene, sier Haug.

Foruten Celebrate spiller Ramp på lørdag. Fredag er det Alan Johansen, Per Martin Band og Patentbænd som sørger for musikken.

- Men det skjer mye her på dagtid også. Fredagen starter vi med gratis boller og brus til barnehagebarn, det blir moteshow og politisk debatt for å nevne noe, sier Haug.

Koster krefter 

Vålerdagene er en bra dag for omsetningen til Nabo’n, men det koster både krefter og penger å arrangere også.

- Her er det vi som betaler musikken uten å ta noen inngangsbillett, og vi er mange på jobb. Det gjør seg ikke selv, men alt i alt er det veldig hyggelige og gode dager for oss på Nabo’n, sier Haug.

Utover høsten har de mer på gang. Blant annet kommer Big B tilbake, Mr. Ray og Odd Arne Sørensen skal spille, de får besøk av et AC/DC tribute band og quizen fortsetter som før fra fredag 30. august.