Da iSolør møter mart'nsgeneral Odd Erland Dalen utafor storscena på Snacksen, står han og prater i telefonen. Det er tydelig at han har mye å gjøre både i forkant av og under folkefesten. På spørsmål om de er i rute, smiler han.

- Jeg håper da det. Det bør vi være nå, ellers blir det kjedelig. Nå driver vi og danser for fullt for å få fram sola, krysser fingre og håper på oppholdsvær, sier Dalen

På vei ned til Snacksen er det tydelig at Kaffegata gradvis har begynt å fylle seg opp til tross for gråværsskyer og småregn. Små og gamle, både fra Solør og utabygds, har gleda seg til årets SolørMart'n, og Dalen tror ikke at værprognonsene vil sette en stopper for et yrende folkeliv. 

- Det har vi sett tidligere også, at folk er kjempeflinke til å møte opp på Solør Mart'n. De kommer land og strand i fra og møter opp uansett vær. Det håper vi at de gjør i år også, sier Dalen. 

Gir noe til lokalsamfunnet

Folkelivet, det trekker Dalen fram som det beste med Mart'n. Også sjefen for teknisk leveranse til storscena på Snacksen, Kim Edstrøm, har bare godord å si om Solør Mart'n, lokalpublikummet og arrangørene. Han er kommet til Solør i sitt tredje år for å stille lyd og koser seg med jobben.  

- Det er veldig bra! Folk stiller opp, uansett vær. Det virker som om publikum syns det er hyggelig at det gis noe til lokalsamfunnet, i form av gratiskonsert slik som i kveld. De gir også tilbake ved å møte opp når noe arrangeres, sier Edstrøm som gleder seg til å stille lyd for Donkeyboy i kveld.