• BLE MARKERT: Eskoleia hadde invitert folk fra NAV og Åsnes kommune til ettårsmarkeringen.

For ett år siden opprettet Eskoleia et avdelingskontor hos Solør Næringshage på Flisa. Den gang ble det ikke tid til noen offisiell åpning, og derfor inviterte Kongsvinger-bedriften til ettårsmarkering onsdag ettermiddag. Dette ble markert med pølser, bløtkake og noen velvalgte ord.

Eskoleia jobber for å få folk tilbake i arbeid. Både ungdom som har falt utenfor arbeidslivet, og andre. I dag har de avdelingskontor på Kirkenær, Skotterud, Skarnes og Flisa i tillegg til hovedkontoret i Kongsvinger.

- Det er aldri for sent å klippe snor! Det er viktig for oss å markere at vi er godt etablert i Solør-regionen. Vi er tatt i mot på en god måte, og jobber her tett med både NAV og næringslivet, sier Erik Nilssen, som er direktør i Eskoleia.

Eskoleia er en arbeidsmarkedsbedrift, og leverer tjenester og produkter til kommunene fra Våler i nord til Eidskog og Sør-Odal i sør. Hovedoppgaven er kort og godt å få ungdom og andre ut i arbeid. For å få til det mener Nilssen det er viktig med lokal tilstedeværelse.

- For og lykkes må vi være tett på NAV og næringslivet. Å være lokalisert med flere kontorer i regionen vår er derfor helt avgjørende, sier Nilssen, og mener at å samle alt i Kongsvinger er urealistisk.

Hull i CV-en gir trøbbel

I dagens arbeidsmarked er det ikke bare bare for folk med hull i CV-en å komme seg tilbake i arbeidslivet. Her kan Eskoleia være til stor hjelp.

- Eskoleia formidling jobber i markedet sammen med andre bemanningsbyråer. Det er gjerne slik at bedrifter først vil ha inn vikarer før de vurderer å ansette noen fast. Her kan folk få prøve seg ute i bedrift, og gjennom Eskoleia er det mange som har fått jobb gjennom vikariat på denne måten, sier Nilssen.

- Dere er en direkte konkurrent til for eksempel Grue Service og Atico. Hva tenker du om det?

- Vi er tilhenger av at konkurranse er sunt. Det skjerper oss alle, og vi vil nok oppleve enda større konkurranse i dette markedet i årene som kommer. Det viktigste av alt er strengt tatt å få folk tilbake i jobb, sier Nilssen.

Han benyttet anledningen til å takke NAV Åsnes og næringslivet for samarbeidet så langt, og gleder seg til å få flere solunger ut i jobb.