• 100 ÅR: Det er 100 år siden Hans Børli ble født, og det markeres med nyskreven konsertforestilling (Foto: Morten Krogvold).

Høsten 2018 legger artisten Erik Lukashaugen ut på turne med den nyskrevne konsertforestilingen «Syng liv i ditt liv». Anledningen er 100-årsmarkeringen av Hans Børlis fødsel, og forestillingen gir liv til dikterens tekster gjennom musikk, sang og skuespill. Sammen med bandet sitt og en skuespiller skal Lukashaugen besøke 25 kulturhus og festivaler i Sør-Norge.

- Det blir en konsert med masse musikk, men det blir også skuespill. Jeg skal ha med meg skuespiller Glenn Luijbregts fra Kongsvinger, som skal «sy sammen» dette på en litt annen måte enn en visekonsert. Jeg skal også ha med meg et 4-manns orkester. Det er jo Hans Børli som er tema for konserten og vi prøver å  lage en slags reise inn i hans univers, forteller Erik Lukashaugen. 

jobber med ny plate med børli-tekster 

Forestillingen har fått navnet Syng liv i ditt liv, og det er etter et dikt Børli har skrevet.

- Ellers har vi med flere av de mer kjente diktene hans, blant annet et som heter «Louis Armstrong» som kanskje er hans mest kjente. Et annet dikt er «Vi som eier skogene» som også er ganske populært, så for de som kjenner Børli fra før skal det være noen gjenkjennende dikt under forestillingen, sier Lukashaugen. 

Det er ikke første gangen Erik Lukashaugen har jobbet med Hans Børli. 

- Jeg har jo satt musikk til tekstene hans tidligere, og den første plata mi var med Børli-tekster. Nå til uka går jeg i studio igjen og lager min andre plate med Hans Børli tekster. Dato for slipp av plata er ikke helt klart, men den skal komme i forkant av turneen til høsten, sier Lukashaugen.   

Forestillingen skal innom mange plasser på Østlandet og det er foreløpig 25 forestillinger som er booket. I Solør kommer forestillingen til Nordaberget vel i Våler 25. september og til Rådhuskinoen på Flisa 16. oktober.