• DELTE UT: Blant grønnsakene som ble tilberedt ble det utlevert rikelig med smaksprøver, og Veslum fikk frem de gode smakene. Her med Marion Engeli fra Våler kommune som er leder for seniorprosjektet.
  • FIRE DAGER: Tirsdagens arrangement var det første av i alt fire som omhandler sunn mat. Neste arrangement er 15. mars, og fisk blir temaet.

Det er gjennom seniorprosjektet i Våler at matforedragene i Stallen har kommet i stand. Mange svarte på undersøkelsen som ble sendt ut at de ville lære mer om sunn mat, og det gjorde de definitivt tirsdag ettermiddag.

I Stallen hadde nemlig kokk Rune Veslum tatt plass, og han har solid erfaring rundt bruk av blant annet grønnsaker som var tirsdagens tema.

- Februar er en trist måned å være kokk i forhold til grønnsaker. Men vi har fantastiske rotgrønnsaker i Norge, og vi får jo tak i grønnsaker hele året gjennom import, sa Veslum til forsamlingen.

Selv setter han ekstra pris på norske frukt og grønnsaker når de er ferske, og for eksempel spiser han kun norsk jordbær i den korte perioden disse finnes.

- Så er jo vi mennesker slik at vi spiser mye med øya. Vi er opptatt av at maten skal se bra ut, og ulike farger gjør ofte at måltidene frister litt mer, sa han.

Med eller uten skall?

Et av temaene som ble snakket om var hvorvidt grønnsaker skulle skrelles eller ikke.

- Selv skreller jeg ikke grønnsaker på toppen av sesongen. Det er masse grønnsaker som kan spises med skallet på, men i februar derimot begynner skallet å bli vel tykt. Grått og kjedelig skall blir skrellet også hos meg, sa Veslum.

Det var omlag 25 seniorer som møtte opp på det første av i alt 4 foredrag om sunn mat. Tirsdagens tema var grønnsaker. I mars blir temaet fisk, i mai urter og i juni grillmat og tilbehør.

- Jeg er fornøyd med at 25 møtte opp på den første dagen med tema sunn mat. Vi kunne kanskje vært flere også, men dette er en bra start. Det ser ut til at seniorene lar seg engasjere, sa Marion Engeli, som er prosjektleder i Våler.

Det ble delt ut rikelig med smaksprøver mens kokk Rune Veslum tilberedte maten, og grønnsakene smakte fortreffelig.