• DAB OG STRØM: Dag Erik Lindberg hos IT Care på Flisa, anbefaler DAB-radio eller reservelader i år
  • PLEDD MED ELG: Om du ikke vil gi noe spiseslig, anbefaler Enger et pledd med elgmotiv som finnes i ulike størrelser, og varmer godt på kalde vinterkvelder.

Førjulstida er en hektisk periode for mange av oss. Faktisk så hektisk at stadig flere venter lenge med å kjøpe julegavene. Det betyr travle dager i butikkene. Utvalget av julegaver er enormt. For å gjøre innspurten litt lettere for deg har SolørMagasinet samlet inn noen julegavetips fra utvalgte butikker i Solør. 

Hansen og Dysvik i andre etasje på Flisa Stormarkedet har blitt Solør Interiør. Innehaver Anne-Birgit Enger, har den siste tiden satset friskt på en rekke nye produkter. 

- Vi har fått inn mye nytt og fresht på interiørfronten, og vi har fått inn en del eksklusive matvarer, oljer og godteri. Mange blir positivt overrasket over at vi har fått dette på Flisa, forklarer Enger.

Samtidig har hun fortsatt tatt vare på mye av det gamle sortimentet fra Hansen og Dysvik-tiden, med sengesett, duker, plett og alt som hører med. 

Vil ha tips

Julehandelen betyr hektiske dager i butikken på Flisa. Mange ønsker tips om julegaver. Enger og de ansatte trives godt med. 

- I år vil jeg trekke frem gode smaksopplevelser. Vi har fått inn et stort utvalg av spiselige gaver som vi anbefaler folk å prøve, smiler hun. 

Litt lenger ned i gata hos IT Care har Dag Erik Lindberg akkurat rukket å få på seg nisselua for anledningen. Han anbefaler DAB-radio eller reservelader til mobilen til den som vanligvis har alt. 

- De riksdekkene radiokanalene vil slutte å sende på FM i løpet av 2017. Selv om man fortsatt kan høre Solør- Radioen på FM, er det lurt å skaffe seg DAB-radio, råder Lindberg. 

Han får mange spørsmål om DAB fra kundene om  dagen, og regner med å selge mange DAB-radioer før jul

- Hvis man ønsker å kjøpe en litt mindre gave har vi et godt utvalg av reserveladere til mobiltelefoner. Med en slik kan man lade mobilen uten å måtte være i nærheten av noen stikkontakt, opplyser han. 

Mange venter lenge

Heller ikke hos Litt Tå Hært på KIrkenær er julehandlen på langt nær over for i år. Der registrerer man at flere venter stadig lenger med å få unna julegavene. Heldigvis for alle oss trege julegavekunder, har innehaver Kjell Olav Rauken, flere gode råd på lur. 

- Til damene vil jeg anbefale å kjøpe en induksjonsplate. Disse egner seg godt til for eksempel baking, sier Rauken. 

Han får støtte av Siv Odden. Hun anbefaler å kjøpe verktøysett til kara.

- Vi har fått inn mange flotte verktøysett. Dette er fine julegaver, og hvis det ikke frister med verktøy. Hva med en drone, spør Odden.