• FOLKSOMT: Både små og store møtte opp og bidra til en flott sum til Rosa Sløyfe-aksjonen.
  • STOD BAK: Kine Berg (fra venstre) og Elin Lilja Hansen stod bak arrangementet i Rosaløypa.

Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft samt å støtte brystkreftforskning.

Ved Rosaløypa på Kirkenær møtte mange opp for å gi sin støtte til aksjonen. 

- Det var strålende vær, en utrolig fin høstdag. Vi var en gjeng som satte opp telt, vi pyntet med rosa ballonger, vi preparerte Rosaløypa og vi lagde ei mini-løype for de minste som ikke ville gå hele Rosaløypa. De som gikk mini-løypa kunne likevel signere i boka og på den måten være med å samle inn penger til aksjonen. Kreftforeningen stilte også opp og var kjempefornøyde med oppmøtet! Det var rett og slett en veldig hyggelig dag, smiler Elin Lilja Hansen, en av initiativtagerne sammen med Kine Berg. 

Fikk inn over 12.000 kroner

Hensikten med arrangementet var jo å generere penger til Rosa Sløyfe-aksjonen. 

- Vi hadde et mål om å få inn 10.000 kroner i løpet av arrangementet, og vi kom godt over 12.000. Det var en veldig vellykket dag, dette var en dag som smakte godt. Det var også et ønske om å lage flere arrangement, ikke bare i oktober. Vi er veldig fornøyde med dagen, sier Hansen. 

Nå blir det kanskje flere arrangementer framover også. 

- Ja, det er jo det med å få folk til å være i bevegelse, være aktive og gjøre det sammen. Det er noe vi liker veldig godt i vårt distrikt, vi har jo masse fine turområder rundt oss. Det er bare å stelle i stand litt og gjøre litt kos ut av det, så kommer folk også, sier Hansen. 

Skjer kanskje noe i november også

Er det allerede planlagt flere tilsvarende arrangementer?

- Jeg har allerede begynt å se litt november-måneden, da er det jo «Movember». Jeg er allerede i dialog med noen kontakter der, og skal kanskje få satt i gang noe, sier en litt hemmelighetsfull Elin Lilja Hansen.