• STORT SETT FORNØYD: Trafikken hos Bowlinghallen Solør varierer veldig i forhold til årstid og vær. Den beste tiden er høst og vinter.

Bowlinghallen Solør er tre år. Daglig leder Gjermund Mathiesen kan se tilbake på tre år med opp- og nedturer, men er glad for at det har vært flest oppturer.

- Stort sett er vi fornøyd. Det har vært tre utfordrende år på godt og vondt, og vi er greit fornøyd med bruken av anlegget. Solør Bowlingklubb er selvsagt den største brukeren, sier Mathiesen.

Selv om klubben bruker anlegget mest er det definitivt åpent for alle, og folk i alle aldre er representert i bowlinghallen på Sundmoen.

- Vi har mye bursdagsbowlinger. Festbowling var veldig populært i starten, men nå er det veldig av og på. Noen helger er det mye folk her, mens andre er det veldig stille. Vi har ikke helt klart å knekke koden for og fylle lokalet hver helg, sier Mathiesen.

Været har mye å si

Flest brukere har hallen på hverdagene mellom klokka 17.00 og 21.00, og på helgene. Men været har mye å si for hvor mange som er innom.

- Særlig ved dårlig vær er det bra trafikk. Høst og vinter er travlest, mens sommeren er rolig. Da er det nok bare de ivrigste som er innom, smiler Mathiesen.

Selv om hallen feirer tre år på mandag, tror ikke Mathiesen alle i Solør har fått med seg hvilke tilbud de har.

- Mange har nok ikke fått med seg at vi finnes, og at vi kan tilby bowling, take-away mat og har kurslokaler for å nevne noe. Det er mange muligheter i å bruke dette anlegget, sier Mathiesen.

To bowlinghaller på Flisa!

Da Bowlinghallen Solør åpnet dørene for tre år siden var det mange som ikke hadde troen på at både idrettslagets bowlinghall og den nye skulle klare seg.

Tre år etter kan vi ganske sikkert si at det er mulig. At Flisa har to bowlinghaller med til sammen 16 baner er helt unikt i nasjonal sammenheng.

- Det er helt spesielt. Jeg tror ikke det finnes noe sted i Norge med tilsvarende antall baner i forhold til folketetthet. Tar du med hele Solør er vi rundt 15.000 innbyggere på 16 baner. I Østfold har de for eksempel 20 baner på omlag 150.000 innbyggere. Det sier seg selv at bowlinginteressen i Solør er stor, sier Mathiesen.