• ÅRETS FØRSTE: Også på Idrettsparken på Kjellmyra blir det lysløyperenn onsdag kveld.

På Kjellmyra er det klart for påmelding fram til klokka 18.00, første start rundt klokka 18.30. 

I Hof Åsa er det karusellrenn fra klokka 18.30 i lysløypa, her er det påmelding fram til rundt klokka 18.15.

«Ryktene» om at det også var lysløyperenn i Våler i kveld, nærmere bestemt i lysløypa på Haslemoen - er nå bekreftet! Rennet går i fristil med oppstart klokka 18.00, med påmelding fra klokka 17.00 - 17.45.  

knallforhold

Leder i Åsa/Hof ski, Tor Atle Beck, kan fortelle om knallforhold i Hof Åsa. 

- På grunn av snømangel ble det ingen karusellrenn her i Hof Åsa i fjor, men nå har vi helt supre forhold! Vi har hatt karusellrenn i 35 år, men i fjor måtte vi kaste inn håndkleet for første gang dessverre. Nå er det så fine forhold at det blir karusellrenn hver onsdag sikkert fram til påske. Vi starter nå med fristil, og så er det klassisk neste onsdag. Det blir forskjellig stilart annenhver gang, men folk kommer uansett om det er klassisk eller fristil, sier Beck. 

Det er altså lysløyperenn på onsdager både i Våler, Kjellmyra og Hof Åsa. 

- Vi har hatt rundt 80 til 120 løpere hver onsdag, men det er vanskelig å si noe noe nå ettersom det har vært opphold ett år. Kjellmyra ligger på rundt 100 de også vet jeg, men i Våler vet jeg ikke. Det hadde sikkert vært bedre om vi hadde fordelt renndagene utover i uka, men det er ganske innarbeidet alle steder, forteller Beck. 

- det blir noen dugnadstimer

Lysløypa i Hof Åsa er rundt 3,6 kilometer og er forholdsvis kupert og tøff. 

- De aller yngste går rundt jordet her, det er ca 150 meter. De nest yngste går 300 meter, helt til de er gamle nok til å gå hele runden. De yngste har ikke tidtaking, det kommer først når de blir litt eldre. De eldste kan velge om de vil gå på tid, eller i trimklasse uten tid, sier Beck. 

Et lysløyperenn i Hof Åsa krever mange dugnadstimer. 

- Det er som regel 5 personer som er med på selve rennet, i tillegg får vi hjelp av foreldre til løypevakter og andre ting. Det blir noen dugnadstimer, vi holdt på her i flere i timer i går også, smiler Beck. 

Nå er det også såpass med snø at har blitt kjørt opp skispor på jorder nede på bygda. 

- Jeg kjørte opp ei runde ved Jara skole i går, og da var det plutselig fullt i unger som gikk på ski! Nå har vi løyper «over alt» til og med på bygda, og det kan jeg ikke huske sist vi hadde. Følg gjerne med våre Facebook-sider «Åsa-Hof ski. Lysløypa i Åsa, Hofferbua», så ser du hvor vi kjører opp løyper, sier Beck.