Fokuset på lokalmat og sunn mat blir stadig større, og det er stadig flere som oppdager at kortreist mat er en helt annen smaksopplevelse enn det masseproduserte og vakuumpakkede en får i dagligvarebutikken.

Eva Molberg startet Mellem Gårdsmatutsalg på Flisa for snart tre år siden, og det gjorde hun først og fremst for å få et utsalg av sine egne produkter. Etableringen angrer hun ikke på.

- Mange var innom gården og kjøpte produkter i bærsesongen, men ellers var det rolig. Vi ønsket et sted å selge produktene våre hele året, og kom da med ideen om å lage et gårdsmatutsalg, sier Molberg.

To avdelinger

Snart er det tre år siden etableringen, og dette året etablerte hun også en avdeling i Elverum. I Elverum er Mellem Gårdsmatutsalg et rent utsalg, mens driften på Flisa er kombinert med kafé og et lite bakeri.

- Her på Flisa har vi jo lunsjretter. Det har vi ikke i Elverum. Men varene er de samme ellers, sier Molberg.

Nå om dagen pakkes det julegaver hos Mellem Gårdsmatutsalg. I fjor var det mange som kjøpte gavepakninger med kortreiste produkter, og Molberg forventer like store trafikk i år.

- Vi har gavepakninger i alle prisstørrelser. Dette er pakninger som kan stå romtemperert og som fint kan stå under juletreet noen dager, smiler hun.

Det er først under Julefestivalen Solør neste helg at det virkelig smeller, og dagene før jul tar det helt av.

- Noen er nok i gang med julegavehandelen allerede, men de fleste venter. De siste dagene før jul er virkelig hektiske, smiler Molberg.