Alle fra 3 år og oppover kan få prøve seg i Gjesåsen Klatreparks kjempetrampoline. Sist helg var de på plass under Jakt- og Fiskedagene i Elverum, og til helga er det Vålerdagene sin tur. Kjempetrampolina finner du i sentrum nord.

- Jeg har aldri prøvd den selv, men det ser ut som de minste har det gærarti. Vi har en fast gjest i klatreparken som kommer innom både for å klatre og prøve trampoline. Jeg tror han nærmer seg 60 år, så alder er ingen hindring for å prøve, smiler Kjersti Gram Lindstad.

Trampolina fungerer slik at du setter på deg en sele, så heises du opp med vinsj så strikken strammer seg, og så er det bare å hoppe.

- Hvor høyt du klarer å hoppe kommer helt an på hvor stor du er. Mange kommer veldig høyt. Ofte ser vi at barn som har stått i kø en time stiller seg rett i kø igjen. Så dette er noe som fenger veldig, smiler Gram Lindstad.

Kjempetrampolina er på plass begge dager under Vålerdagene, og hoppetiden er 5 til 10 minutter pr. person. Det avhenger av om det er kø, og hvor mye kø det er.

- Om det ikke er noen kø i et hele tatt må den som hopper bare gjerne fortsette med det til det kommer noen, sier Gram Lindstad.

Både klatreparken og kjempetrampolina er godkjent av Statens Jernbanetilsyn. Sikkerhet er viktig for klatreparken.

- Vi har gode sikkerhetsrutiner og daglig kontroll på trampolina så brukerne skal få en trygg opplevelse, forteller Gram Lindstad.