• LOVER MER: Lars Håkon Blostrupmoen har ikke bygget dette festivalområdet for én festival. Det blir flere utgaver av Trestokkfestivalen på Finnskogen.

Foreløpig har ikke arrangørene fått telt opp hvor mange som kjøpte billett til den første Trestokkfestivalen, men trolig er det snakk om i underkant av 3.000. Selv ønsker ikke arrangørene å ha så mye fokus på antall besøkende.

- Vi har laget en arena og en festival som skal bygge seg opp over tid. I år er det selvsagt ikke snakk om noe overskudd, men det hadde vi heller ikke regnet med. Det som overrasket oss litt var at det ikke var så mange som kjøpte billett i døra som vi hadde ventet, sier Lars Håkon Blostrupmoen, som er eier av Trestokkfestivalen og investerer stort på Finnskogen.

Han ønsker å rose de frivillige som sto på under festivalen, og uten de hadde det ikke vært mulig å gjennomføre festivalen. Mange av de frivillige meldte seg på kort varsel, og det setter Blostrupmoen stor pris på.

ThoseBricks dro i gang

Fredag kveld var det oppvarming til festivalen med noen lokale artister, og det var også lokale ThoseBricks som dro i gang ballet lørdag. Så gikk det slag i slag med artister fra inn- og utland fra de to scenene på området.

Mange lot seg imponere over de mindre kjente bandene i Norge, og Jonah Blacksmith fra Danmark fikk stor applaus og en rekke nye fans i Solør denne helga.

- Dette gikk veldig bra, og vi hadde ingen store problemer. Riktignok gjorde regnværet at vi fikk et strømbrudd under Morten Abel-konserten, men det var kun snakk om et kvarter og vi håndterte det ganske bra, sier Mika Vandborg, som er festivalsjef.

Selv skulle han gjerne sett at flere kom, men er likevel ikke skuffet.

- Vi har bygget landets største konsertarena, og det kunne ha kommet flere. Hadde vi visst at ikke flere kom hadde vi rigget området litt annerledes, sier Vandborg.

Garanterer ny festival

Selv om årets Trestokkfestival neppe leverer noe overskudd er ikke gjengen på Skogen redde for å satse. Nå starter planleggingen av neste års festival, og datoen er alt satt.

- Vi tenker stort, og skal nå jobbe med med å få inn én eller to verdensstjerner. Vi ønsker å arrangere festivalen 3. og 4. august, men dette kan bli forandret dersom det kreves for å få de artistene vi ønsker. Men det blir ny festival, det kan jeg garantere, sier Vandborg.