• INGEN DUGNAD: Eli Holm Toverud er leder i Åsnes barne- og ungdomskorps, og kunne fortelle foreldre som var bekymret for dugnader at det er det svært lite av.

Det var en helt spesiell konsertopplevelse de foresatte fikk på Sønsterud skole onsdag ettermiddag. De fleste barna som deltok i konserten hadde aldri spilt et instrument før, og etter bare to timer var de klare for sine første konsert.

Bak sto Åsnes barne- og ungdomskorps, og hensikten var å vise elevene hva korpslivet kan by på.

- Dette er et prosjekt for å rekruttere flere til korpset. Vi har tatt med masse instrumenter til skolen, og her får de prøve ulike instrumenter. Barna har blitt delt inn i grupper etter hvilke instrument de spilte best på, sier Torjus Rogstad Holm.

Han er dirigent i Åsnes barne- og ungdomskorps, og er glad for at over 20 barneskoleelever på Sønsterud ville bli med på workshop onsdag.

- Én av barna har spilt på instrument før, men de fleste har ikke spilt noe instrument før. Her fikk de prøve seg på én tone på instrumentene, og etter to timers prøving var de klare for konsert.

Opplegget med workshop håper Holm skal virke inspirerende for barneskoleelevene, og at de ønsker å bli med som aspiranter i korpset.

- Det var stor etterspørsel, og vi håper jo veldig på at det blir mange nye aspiranter i korpset nå, sier Holm.

Flisa og Jara neste ut

Onsdag besøkte de Sønsterud. Neste onsdag går ferden til Flisa skole, og uka etter til Jara skole. Holm dirigerer korpset på onsdager, og i forkant av øvelsene prøver de å rekruttere nye korpsmedlemmer noen uker fremover nå.

- Det morsomste er å prøve og få til noe som låter i løpet av to timer, sier Holm.

Eli Holm Toverud er leder i Åsnes barne- og ungdomskorps, og kunne bedyre for de foresatte som møtte opp på konserten onsdag at det ikke er mye dugnader.

- Så langt har vi vel ikke hatt en eneste en, og vi har ingen planer om å trappe opp heller. Vi har grei økonomi, og instrumenter som barna kan få låne, sa Holm Toverud.