• UNGT OG LOKALT: Det har vært store endringer i spillerstallen, og de aller fleste er unge og lokale.Her fra siste trening før seriestart.

Svein Jota er ny trener for Flisa fotball, og det er et kjent navn for de som har fulgt med fotball i Hedmark de siste 10-årene. Jota har spillererfaring fra blant annet Nybergsund, Fart, Ottestad og Stange, og har også lang trenererfaring fra flere av de samme klubbene - nå sist damelaget til Fart i 1. divisjon. 

god miks mellom unge og rutinerte

Det er mange nye ansikter på Flisa fotball i år, men de aller fleste er lokale. 

- Ja, det blir spennende! Flisa har i mange år hatt mange fryktelig gode fotballspillere, i år det fortsatt mange gode fotballspillere - men de er unge og lokale. Vi har blant annet Oliver Sandberg fra egen avdeling som er 15 år og Jonas Aurland som kanskje har blitt 16 år var med litt i fjor også. Begge disse skal spille G16 også, men hører også hjemme i seniorgruppa.  Både Håvard Holtet og Ole-Gunnar Kjos er unge som har vært med litt tidligere, mens Simen Nordli Ruud, Aleksander Danielsen og Odin Bråten nye lokale unggutter. Det er stort sett unggutter i stallen, men vi har også heldigvis noen som er rutinerte. Blant annet Kristen Omman-Engen, Mergim Thaqi, Andreas Håbakk, mens Jørgen Helland er tilbake i Flisa etter noen år, forteller Svein Jota. 

vanskelig divisjon for de unge

Det er som sagt mye ungt i Flisa i år, men det er fortsatt gode fotballspillere. 

- 4. divisjon er nok den vanskeligste divisjonen å være i som ung, god fotballspiller, som mangler rutine! Det er «dessverre» mye arbeidskarer i 4. divisjon, de skygger ikke unna i dueller og spiller ofte litt enkel fotball på det de er gode på. Det blir jo også spennende kamper som mot HamKam2 og KIL2, da tipper jeg vi får se hvor lista ligger for neste steg for unggutta. Flisa fotball er jo ikke noe blivende sted for de som skal bli ordentlig gode, sier Jota. 

Det blir mange tøffe kamper gjennom sesongen i 4. divisjon og i seriestarten venter altså Engerdal. Engerdal var i alle tidligere kjent for å ha en del robuste spillere.  

- Du kan si hva du vil om enkel fotball, men Engerdal jobber til dommeren blåser av kampen. Det er ingen grunn til at Flisa fotball skal undervurdere noen lag i vår avdeling, vi må ha på arbeidsantrekket på lørdag - ellers blir det bank! sier Jota. 

vil svinge gjennom sesongen

Hvordan ser du for deg sesongen for Flisa fotball?

-  Det kommer til å svinge! Når Flisa fotball er gode, er vi kjempegode. Utfordringen med så mange unge spillere, er hvem som tørr å tak når det butter litt. Det kommer garantert til å svinge gjennom sesongen, men jeg håper Flisa fotball har tid til å gi de unge en sjanse til å bli stabilt gode, fortsetter Jota. 

Seriestart er alltid noe å se fram til som både fotballspiller og trener. 

- Ja, jeg gleder meg!  Jeg sier til gutta at det er 3 poeng vi spiller om både på lørdag i serieåpningen og det er også det når vi skal avslutte borte mot Faaberg i oktober. Det er ingen som rykker opp eller ned på lørdag! Det er det som er det fine med fotball, du får en ny sjanse ganske fort hvis du har gjort det dårlig. Har du gjort det bra, kan du bygge videre på det som har vært bra, smiler Svein Jota.