I 30 år har Finn Kristmoen vært primus motor ved Haslatun, men nå er det sønnen Lennart som har overtatt ledervervet. Skjønt helt borte er ikke Finn selv. Da vi stakk innom onsdag var det forberedelse til søndagens loppemarked som opptok han.

- Nå har jeg overlatt ledervervet til Lennart, men jeg er med selv fortsatt. Her har vi fått inn masse ting og tang til søndagens loppemarked. Alt fra et stort bord med juleting, til elektriske varer, lamper også videre, sier Finn.

Varene kommer inn fra dødsbo, folk som flytter, eller folk som rett og slett har for mye ting og tang. Kristmoen håper å tjene snaut 10.000 kroner på søndagens loppemarked.

- Folk i nærområdet er med og jobber dugnad, og det kommer som regel folk fra Løten, Elverum og Åsnes for å handle. Auksjonene vi har en del av er veldig populære og gir god inntekt til Haslatun, sier Kristmoen.

Fest 3. juledag

For det er mye som skjer gjennom året for å finansiere driftskostnadene på Haslatun. Festen 3. juledag er også et viktig tilskudd i så måte.

- Da bruker det å være fullt hus. Hele Haslatun gynger i takt med at folk danser, ler Finn.

Som tidligere er det Tommy Michaelsen og Lars Espen Skogvold som står for musikken denne dagen. Men først ut nå er altså loppemarkedet på søndag.

- Vi åpner klokka 15.00, og har åpen kiosk med kaffe og vafler. Her er alle velkommen til både handel og en trivelig prat, sier Kristmoen.