Det kan ligge store penger i å vinne offentlige anbud for lokalt næringsliv. Derfor inviterer Solør Næringshage til kurs i temaet torsdag 23. mars klokka 12.00 i næringshagens lokaler.

Hit kommer Robert Myhre som er én av landets fremste eksperter innen offentlige anskaffelser. Han har blant annet vært sekretariatsleder i Klagenemnda for offentlige anskaffelser.

- Det er organet som behandler alle klager i Norge på offentlige anskaffelser. Han har vært rådgiver for departementet som har skrevet forskriften for anskaffelser, og er en meget kompetent mann, sier Thor Arnstein Berg i Solør Næringshage.

Passer små og store

For å få det offentlige til å kjøpe fra din bedrift er det en liten mølle du skal gjennom. Berg mener kurset passer både for små og store bedrifter, og det er vesentlig rimeligere å ta kurset på Flisa enn i Oslo.

- Det ligger store muligheter i kroner og øre. Lokale bedrifter må få kompetanse til hvordan de kan forsyne seg av den offentlige pengesekken, sier Berg.

Riktig nok er en del bedrifter i Solør gode på offentlige anskaffelser allerede, men Berg håper mange flere bedrifter vil lære om temaet. Samtidig er det en del nye regler fra 1. januar som blir tatt opp på kurset.

- Vi garanterer her en kjempebra kursholder, og de som har gått kurset får kursbevis. Påmelding gjøres til næringshagen innen 17. mars, sier Berg.