• SEIER: Målet var selvsagt å vinne, men etter en dårlig start lørdag hadde ikke Tony Sormbroen helt troen. Søndag ble likevel seieren et faktum (Foto: Tore Rønningen).
  • 2. PLASS: Herbjørn Haug kjørte inn til en 2. plass under helgas NM-runde. (Foto: Tore Rønningen).

Roger Bjørklund i KNA Solør Motorsport er storfornøyd med motorsporthelga på Finnskogbanen. Ikke siden 2009 har lokallaget arrangert NM-runde, og Bjørklund er fornøyd med at omlag 600 besøkende tok turen.

- Vi hadde dårlig vær lørdag, men været stoppet ikke folk. Det kom omtrent like mange lørdag og søndag, og det var mange lokale fjes å se blant publikum. Også en del svensker tok turen, og det er moro, sier Bjørklund.

Det er et voldsomt apparat som skal til for å arrangere NM-runde. KNA Solør Motorsport hadde alliert seg med Kilskula SA til kiosk- og billettørvakter. Omlag 100 funksjonærer var i sving begge dager.

- Det er ikke noe problem å få tak i nok folk. NM-runden er viktig for oss, og det er stort å ha NM her. Noen kroner blir det også til kassa, sier Bjørklund.

Uventet seier

Tony Sormbroen hadde selvsagt som mål å vinne i sin klasse Shortcar Extreme. Likevel hadde han ikke helt trua på det før seieren var et faktum.

- Klart det var rått å vinne på hjemmebane. Jeg plundret en del i regnværet lørdag. Starten ble dårlig, og jeg hadde ikke helt trua da. Søndag ble alt mye bedre, og jeg fikk bestetid på trening. Den dårlige starten ble hentet inn og seieren var et faktum, sier Sormbroen.

Det var flere andre lokale kjørere som gjorde det bra i sine klasser. Espen Isaksætre, Ben-Philip Gundersen og Herbjørn Haug kom alle på 2. plass i sine klasser.

- En bra helg på Finnskogbanen, kan Roger Bjørklund konstatere.