• FOLKSOMT I FINVÆRET: Det var drøye 80 påmeldte på seminaret, og de koste seg både ute og inne på Skansen.

Foredragsholderne var Lars Kristian Lindberg, administrerende direktør Rema 1000 Kategori & Innkjøp, han er fra Skansen. John Marius Lynne, direktør Eidsiva Nett, kom «helt fra Flisa», mens Leif Rune Skymoen, CEO Curida AS, har vokst opp rett borti gata.

Lina Sundberg fra Torsby Utveckling AB måtte dessverre melde forfall, men da ble det litt lengre taletid på de lokale innslagene og talegavene hadde alle i god behold!

På spørsmål fra varaordfører i Åsnes, Kristian Botten Pedersen, om Lindberg kunne si om hvordan han hadde jobbet for å komme i den posisjonen han er i dag, selv om han kommer fra «lille» Skansen - fikk forsamlingen er klart svar:

- Hard jobbing! Det er undervurdert og blir sjeldent snakket om da slike spørsmål blir tatt opp, men med hard jobbing kan du komme langt, uansett hvor du er i fra. Jeg var vel sånn ok pluss på skolen, men det er den harde jobbingen som har tatt meg dit jeg er i dag. Og ikke minst, velg en god sjef! var oppfordringen fra direktøren i Rema 1000.

- spesialister på produksjon

Vi tok også en prat med «sjæfen» Leif Rune Skymoen i Curida, som holder til i Elverum med fabrikk og kontorer i Oslo.

- Curida er en legemiddelprodusent som er spesialister på produksjon av forskjellig typer flytende legemidler. Vi har ingen egne legemidler, men produserer på oppdrag for andre. Det er en helt klar trend i det internasjonale markedet, at de store legemiddelselskapene setter ut produksjonen til de som er spesialister på det. Vi har en rekke store internasjonale selskaper på vår kundeliste, forteller Skymoen. 

Curido overtok de gamle lokalene etter Takeda i Elverum i 2015, og bedriften er eid av de ansatte.

- Det er litt over 2 år nå siden vi startet Curida, og status er at vi nå har fått på plass en rekke langsiktige avtaler med internasjonale legemiddelselskaper. I 2016 hadde vi en omsetning på ca 50 millioner kroner, men vi har hatt en litt rolig start på dette året - fordi en av våre kunder bestilte mindre enn planlagt. Men det er gledelig å se nå at er parkeringsplassen for de ansatte snart full igjen, og bemanningen er på full fart - så vi er i full drift, smiler Skymoen.

- ser lyst på framtida

Skymoen ser lyst på framtida for Curida i Elverum.

-  Ja, vi jobber nå med å skaffe mer oppdrag til fabrikken og har mange ting vi regner over og ser på. Vi har også noen store prosjekter på gang,  og vi går ut dette året med et bra moment for neste år. Vi skal vokse videre! forteller Curida-sjefen.

Leif Rune Skymoen som altså har vokst opp like ved grendehuset, synes det er stor stas det som skjer på gamle hjemtrakter disse dagene.

- Jeg er så heldig som får være med den utrolige reisen som er i Curida, og det fint å kunne dele noen refleksjoner her om det vi har gjort og det vi skal gjøre framover, avslutter Leif Rune Skymoen i Curida.

Det var Solør Næringshage som var arrangør av seminaret og daglig leder Thor Arnstein var fornøyd med oppmøtet.

- Vi tenkte at vi ikke trengte å gå så langt for å finne foredragsholdere, nærmest mulig var målsetningen. Uten at jeg har full oversikt, tror jeg det er omtrent like mange deltakere her i år som det var i fjor, forteller Berg.

politisk debatt

Nytt for året var den politiske debatten, under ledelse av Terje Svabø, kjent fra diverse debatt-program på NRK.

- Vi har fått hit gode debattanter, og med Terje Svabø i spissen, tror jeg det blir bra temperatur! Vi ønsket ikke at ulvedebatten skulle være i hovedfokus, men vi kommer jo ikke utenom da, smiler Berg. 

«Helt Ville Dager» starter for fullt på torsdag, med «Barnas dag».

- Det starter allerede klokka 11.00, med gårdsleker, kjempetrampoline, hoppeslott, ridning, Klovnen Knut og mye mer. Og nå er det rene sommerværet, så det er bare å møte opp! På kvelden torsdag blir det show med Eldar Vågan og deretter pubkveld med lokale Trubadur Bayer, smiler Berg.

Fredag er det dansekveld, med Rune Rudberg band og Arvingarna.

- Fredag har vi to av Skandinavias mest populære danseband her, så vi håper og tror det blir folksomt. Da skal faktisk ordfører Ørjan Bue og varaordfører Kristian Botten Pedersen være bartendere utover kvelden! sier Berg. 

- frang har tippet over 2.000 besøkende på lørdag!

Lørdag har arrangørene fått innvilget en søknad til kommunen, om å stille klokka en time tilbake, for å rekke alt de skal igjennom!

- Vi har vært hos Bjørn Frang og hadde med oss to «ønskespådommer». Det ene var fint vær, og det har Frang truffet blink på! Det andre ønsket var antall folk som kommer, og han har tippet over 2.000 på lørdag, smiler Berg.