• MINIATYRBANK: Salgssjef og autorisert rådgiver, Erik Brinch Lund, tok imot kundene i den provisoriske miniatyrbanken på Aker Brygge i Oslo.

Torsdag inviterte Grue Sparebank nærmere 20 unge solunger, bosatt i Oslo til kundemøte på Felix konferansesenter på Aker Brygge. Peder Bye Foss og Mari Enger Flobergseter, er opprinnelig fra Åsnes, men begge jobber og studerer i Oslo. 

- Det er trivelig at banken kommer til Oslo for å møte oss. Det bor veldig mange fra Solør i Oslo, og det er ikke så enkelt for mange av oss å reise til Solør på dagtid for å møte banken. Da er det fint at banken kommer til oss i stede, sier de.

Salgssjef i Grue Sparebank, Erik Brinch Lund, forklarer at banken ønsker å ta vare på alle kundene sine, også de som bor utenfor Solør.

NÆRHET TIL BANKEN

- Vi ønsker å møte kundene der de bor. Det er utfordrerne å holde kontakten med fjernkundene våre, og derfor ønsker vi å flytte på oss for å møte kundene, forklarer han. 

Grue Sparebank åpnet nylig egen filial på Flisa for komme å komme nærmere både gamle og nye kunder. Brinch Lund, mener nærheten til banken er viktig. 

- Vi ønsker å være annerledesbanken med fortsatt nær og personlig tilstedeværelse. Hovedsakelig er vi en lokalbank med forankring i Grue, og ett kontor på Flisa, men vi er nødt til å komme oss ut. Mange flytter fra bygda, og har med seg kontoen sin. Derfor må vi følge dem opp der de bor, understreker han.

I tillegg til personlig kundemøte i miniatyrbanken som var satt opp for anledningen, var det også temamøte om pensjon, sammen med kunder fra nærmere 30 andre Eika-banker.

TEMAMØTE OM PENSJON

- Pensjon er veldig relevant. Jeg har ikke vært så veldig opptatt av det hittil, men jeg håper å kunne lære mer om det, smiler Peder Bye Foss.

Salgssjefen opplever at de unge blir stadig mer opptatt av pensjon og er flinke til å spare. 

- Vi ser at dagens unge er flinkere til å starte sparing tidligere, enn de som er litt eldre. Vi er imponert over hvor stort fokus de unge har på sparing. sier han.

Han understreker at banken har planer om flere Oslo-besøk i tiden fremover.