• STABÆK 2 VANT: Flisa møtte et meget godt lag, som vant fortjent 0-2.

Flisa-trener Patrick Holtet var fornøyd med mye, selv om det ble tap hjemme på SolørRadioen Arena:

- Jeg synes gutta legger ned en god innsats, de følger kampplanen - men vi møter et veldig godt lag. Jeg er fornøyd med gjennomføringa, men mot så gode lag er vi nødt til å ha marginene med oss og det hadde vi ikke i dag. Vi har 2-3 målsjanser som vi kan lage mål på, og vi bør egentlig gå opp i 1-0 før de får sin straffe. Det er sånne små øyeblikk som vipper kampen hit eller dit, sier Holtet.

Holtet skryter av motstanderen, som hadde landslagsspillere i alle ledd:

- All kreditt til Stabæk, de har masse gode fotballspillere og de viser hvor nivået ligger for de beste juniorene i Norge, forteller Holtet.

meget tvilsom straffe

De aller fleste spillerne - på begge lag - ble overrasket da kampens forøvrig meget gode dommer, Johan Grundt, dømte straffe til bortelaget etter 35 minutter i 1. omgang:

- Jeg så ikke situasjonen ordentlig, da det var ordentlig motsol hele kampen. Men ut i fra det spillerne fortalte, var nok den straffa noe enkel, forklarer Holtet.

Selv om Stabæk hadde ballen klart mest i hele kampen, viste Flisa i perioder at de blir et lag og regne med denne sesongen også:

- Kampbildet ble omtrent som forventet, vi spiller normalt 4-4-2 - men i dag spilte vi 4-5-1 fordi vi var redde for å åpne for mye på sidene mot dette ballsikre laget. Vi lykkes egentlig godt med å forsvare oss mot innlegg litt lenger ute fra banen, sier Holtet.

høyt nivå i avdelingen

Stabæk 2 er nok et av avdelings aller beste lag:

- Jeg tror nok dette er det nivået vi kan forvente i år, og jeg synes at vi i deler av kampen viser at vi har nivået inne. Jeg er litt skuffet over at vi ikke får med oss noe, for på en god dag kunne vi fått med oss poeng. Det jeg er mest fornøyd med, er at gutta legger ned en vannvittig bra innsats. De løper både hardt og mye, og de er veldig lojale til kampplanen, sier Holtet.

Neste kamp er allerede på lørdag, da borte mot Frigg i Oslo. Et Frigg-lag som vant 1-3 borte mot Lillehammer i sin serieåpning, så det venter nok en tøff kamp for Flisa.

Under kan du lese hva som skjedde «minutt for minutt» i kampen:

Stabæk vant meget fortjent over Flisa i serieåpningen, men Flisa viste i perioder at de har noe på gang. Det er flere enn Flisa som vil få slite med et meget godt Stabæk 2!

SLUTT: 0-2 til Stabæk som vinner helt fortjent. 

90 min: Frispark til Flisa, slås inn av Ole Kr. Myhre og Bjørn Erik Krogh Gerson setter ballen i stolpen og ut! Dagens nærmeste fra hjemmelaget!

Dagens Filsa-gutt ble av lokal jury kåret til Simen Stølen.

Gult kort til nr 6 på Stabæk - Felix Leenborg Anthonessen, som sparker bort ballen - rimelig unødvendig kort. 

87 min: Og akkurat da blir det nesten 0-3, men det reddes til corner. Ender uten resultat. Stabæk gjorde sitt siste bytte, inn kom nr. 5 Jesper Daland - så ikke hvem som gikk ut. 

86 min: Nå skjer det ikke all verden, så denne kampen ebber nok ut med 0-2.

78 min: Stabæk kontrer, men Kristen Ommang-Engen gjør som Lundgren og tar det gule kortet.

Flisa vesentlig mer med i kampen nå, enten har hjemmelaget giret opp eller Stabæk sluppet av på tempoet - eller en kombinasjon. 

76 min: Brukbar sjanse for Flisa, avslutningen går utenfor fra Ole Kristian Myhre - etter et bra raid fra Simen Stølen. Stølen har vært god i dag for hjemmelaget. 

70 min: Bytte Stabæk, ut gikk nr. 16 Mattias Cooper Seip og inn nr. 14 Magnus Reistad.

69 min: Corner til Flisa, som har et visst trykk nå. Ender i kontring for Stabæk og gult kort til Andreas Lundgren som holder igjen spissen, «tar en for laget» kaller vi det. 

64 min: Dobbeltbytte på Flisa: ut gikk Andreas Håbakk og René Eriksen, inn kom Strahinja Latkovic og Andreas Lundgren.  Stabæk gjorde også et bytte: ut 10 Eivind Fallås Dahl og inn 13 Martin Storesund.

Flisa har kviknet til litt nå. 

61 min: Ny sjanse til Flisa, men keeper redder forsøket fra nevnte Gundersen. Har Flisa startet sluttspurten?

60 min: Bytte på Flisa: Ut gikk Simen Midtsundstad, inn kom Erlend Karlsen. Samtidig har Flisa en bra avslutning fra Tore Andreas Gundersen, men skuddet går i nettveggen. 

59 min: Det er Stabæk for alle penga nå, ny avslutning - men utenfor mål. Dette blir en lang siste halvtime for hjemmelaget, hvis de ikke finner på noe lurt fra benken. 

58 min: Ny corner til Stabæk, det har blitt en del av de! Smedplass bokser langt ut, bra keeperjobb!

57 min: Stabæk har overtatt igjen og har mye ball.

55 min: Corner til Stabæk, som ender opp på nettaket. 

51 min: 0-2! Nok en gang var det Sebastian Pedersen som scoret for Stabæk, etter mye klabb og babb foran Flisa's mål. Nå blir det tøft for Flisa!

48 min: Jevnere start denne omgangen.

Flisa har ikke gjort noen bytter i pausa.

2. omgang er i gang!

Da er 2. omgang snart i gang, lagene er på vei ut på banen. 

Stabæk leder meget fortjent til pause, de har hatt ballen stort sett hele omgangen - men skapt lite målsjanser. Målet kom altså på et meget tvilsomt idømt straffespark. Flisa har stort sett brukt hele omgangen til å jage ballen, Stabæk er meget ballsikre og det er et meget bra bortelag som er på besøk. Flisa har hatt en kjempesjanse ved Simen Midtsundstad etter halvtimen, men avslutningen gikk svakt utenfor.

PAUSE: 0-1

Gult kort til Flisa's kaptein, Bjørn Erik Krogh Gerson, heller ingen protester denne gang. 

43 min: Flisa presser på for utligning før pause. Håbakk har vært frisk de siste minuttene. 

Gult kort til Oskar Hatten Engerbakk på Flisa, blir for sein i ei takling. Helt greit, ingen protester. 

40 min: Flisa kontrer ved Andreas Håbakk, men blir stanset. Vinner igjen ballen og får innkast. 

38 min: Ny sjanse til Stabæk, men Andreas Smedplass varter opp med en god redning!

Nok en gang må det kommenteres at straffa så utrolig billig ut, men dømt er dømt og Stabæk leder.

35 min: Det blåses straffe til Stabæk! Den så veldig billig ut! Straffa settes sikkert i mål og Stabæk går opp i ledelsen ved Sebastian Pedersen.

30 min: Kjempesjanse til Flisa! Det blir litt klabb og babb foran mål og til slutt er det Simen Midtsundstad som skyter utenfor! 

28 min: Stabæk har stort sett ballen hele tiden, det er vel 10-90 i ballinnehav til Stabæk

25 min: Frispark til Stabæk fra sidelinja, klareres men blir slått inn foran mål og nikkes rett utenfor! Største sjansen hittil!

24 min: Skjer ikke all verden nå, Flisa har fått litt mer orden på avstander mellom lagdeler og jobber iherdig defensivt. 

19 min: Ny corner til Stabæk. Heades rett utenfor.

17 min: Stabæk fortsetter presset, men har ikke skapt noen sjanser - foreløpig.

14 min: Ny corner Stabæk, klareres ut.

13 min: Flisa litt mer med i kampen, en avslutning fra Tore Andreas Gundersen - men blir for enkel for keeper

10 min: Flisa blir avblåst for offside, og får litt pusterom.

8 min: Voldsomt trykk fra Stabæk nå, hvor lenge går dette før det blir en scoring?

6 min: Ny corner til Stabæk, men nå har i alle fall Flisa vært over midtbanen. Ender i ingenting. 

4 min: Corner til Stabæk, ender i ny corner. Klareres, men Stabæk holder trykket oppe.

3 min: Stabæk har tatt grepet på kampen og triller ball.

Da er kampen og årets sesong i gang!

Dagens dommertrio er lokale:

Dommer: Johan William Grundt (Eidskog Fotball)

Ass.dommer 1: Jo Lauritz Lea (Galterud IF)

Ass.dommer 2: Geir Nygård (Galterud IF)

Det nærmer seg kampstart: sola skinner og det er vindstille, i tillegg er kunstgresset grønt - så da er det klart til seriestart!

Flisa fotball serieåpner i Norsk Tipping-ligaen hjemme på SolørRadioen Arena mot Stabæk 2.

Et Stabæk 2 som visstnok stiller med hele benken fra mandagens Eliteserie-kamp mot Sarpsborg, og med hele 7 landslagsspillere fra yngres.

Flisa stiller med følgende lag:

12 Andreas Smedplass, 2 Oskar Hatten Engerbakk - 3 Bjørn Erik Krogh Gerson (kapt) - 5 Ole Kristian Aurland Myhre - 77 Kristen Ommang - Engen, 6 Simen Stølen - 9 Andreas Håbakk - 14 Simen Nordnes - 19 Renè Eriksen, 16 Simen Midtsundstad og 21 Tore Andreas Gundersen

Innbyttere: 1 Anders Flismyren Helland, 15 Selmer Lande, 7 Erlend Karlsen, 11 Mattis Toverud, 17 Strahinja Latkovic og 99 Andreas Lundgren

Stabæk stiller med følgende lag:

22 Gurpreet Singh Sandhu, 2 Daniel Fredrik Granli (kapt), 3 Morten Renå Olsen, 4 Anders Johan Johansen, 16 Mattias Cooper Seip, 7 Emil Bohinen, 8 Tobias Borchgrevink Børkeeiet, 10 Eivind Fallås Dahl, 11 Ola Brynhildsen, 9 Sindre Mauritz-Hansen og 15 Sebastian Pedersen